Tres parades d'autobús de la ciutat ja compten amb plataformes per facilitar l'accés als vehicles

La intenció de l'equip de govern és instal·lar aquest sistema també en altres zones de la ciutat

Municipal

Publicat el 20/abr/05 per Ester Castanyer

Tres parades d'autobusos de la ciutat disposen ja de plataformes modulars que faciliten l'accés als vehicles posant fi a les barreres arquitectòniques. De moment, aquestes plataformes s'han instal·lat a les parades on l'accés als autobusos era més complicat, però l'objectiu és anar ampliant aquest projecte a d'altres parades d'autobús del municipi.

Les parades d'autobús municipal ubicades a l'avinguda Cerdanyola amb el passeig Torre Blanca, a l'avinguda Torre Blanca amb el carrer Vallès i al carrer Ildefons Cerdà, disposen ja de plataformes modulars pensades per facilitar l'accés a aquests vehicles.

Es tracta de plataformes formades per blocs de formigó i amb una petita rampa que tenen l'objectiu de superar els obstacles habituals, com els desnivells de les voreres o l'estacionament de vehicles, que moltes vegades dificulten l'accés a l'autobús a les persones de mobilitat reduïda, i en alguns casos fins i tot la visibilitat d'usuaris i conductors. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hi aparcaven cotxes en doble filera, de manera que el conductor no veia si hi havia gent a la parada esperant l'autobús, i les persones no veien si arribava l'autobús. A més, la vorera modular ens permet guanyar un pam d'alçada que fa que s'eliminin barreres arquitectòniques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde ha explicat també que aquestes plataformes són un pas per acabar amb les barreres arquitectòniques i millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Sant Cugat. Recoder ha afegit que, de moment s'ha posat plataformes en aquestes 3 parades, ja que són algunes de les que presentaven més problemes de mobilitat, però que l'objectiu és anar extenent aquest projecte a d'altres punts de parada de l'autobús municipal.

Lluís Recoder

És un avenç important que farà més còmode i segur l'accés a l'autobús urbà. De moment n'hem posat tres i la intenció és posar-ne més. Si funciona, ho anirem extenent per altres llocs de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El cost d'aquestes plataformes, que ha instal·lat l'empresa GITMA, ha estat d'uns 26.400 euros.