La moció d'ICV per investigar l'incompliment de l'ordenança energètica als pisos de Promusa de Lluís Millet no prospera


  • Comparteix:

ICV demana un expedient informatius i responsabilitats polítiques però l'equip de govern ho considera un fet subsanable i puntual

ICV demana un expedient informatius i responsabilitats polítiques però l'equip de govern ho considera un fet subsanable i puntual

CiU i ERC han rebutjat al ple la proposta d'ICV-EUiA d'obrir un expedient informatiu per esbrinar perquè no s'han complert les ordenances d'estalvi energètic a l'edifici de lloguer per gent gran que Promusa ha construït a la plaça Lluís Millet i establir les corresponents responsabilitats polítiques. Tot i que ERC ha coincidit en la necessitat d'esbrinar què ha passat, els socis de govern han rebutjat demanar responsabilitats polítiques i han assegurat que el tema ja està en vies de subsanar-se.

Els ecosoclaistes han denunciat, com ja han fet en altres ocasions, que l'edifici de lloguer per a gent gran de Promusa de la Plaça Lluís Millet no incorpora plaques solars, tal i com marca l'ordenança d'estalvi energètic. Des d'ICV afirmen que és una qüestió prou greu, perquè es tracta d'una promoció pública, i per tant, hauria de ser la primera en donar exemple, i han denunciat el greuge que suposa aquest incompliment respecte els promotors privats però també en relació a la funció social que han de complir aquestes habitatges. És per això que el portaveu eosocialista, Xavier Boix, ha demanat que s'obri un expedient informatiu i s'estableixin també responsabilitats polítiques.

Xavier Boix

L'expedient informatiu ens hauria d'aclarir els procediments que se segueixen per garantir que les ordenances es compleixen, i després demanem també responsabilitats polítiques.


La moció ha rebut el suport de la resta de grups de l'oposició, que han coincidit a apuntar la necessitat de determinar responsabilitats polítiques, en cas que es cregui necessari, i han demanat a l'equip de govern que la factura que suposarà solventar el problema no recaigui en tots els ciutadans.

Des de l'equip de govern, de la seva banda, la tinent d'alcalde de Territori ha reconegut que s'ha comès un error en aquest edifici però ha afegit que es tracta d'un cas puntual entre més les 1.700 llicències que s'han tramitat, i que està ja en vies de subsanar-se. Escoltem Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Cal fer aquesta subsanació, i evidentment un edifici públic ha de complir els mateixos paràmetres que els privats, però no podem votar a favor perquè és un fet subsanable.


Pel que fa a ERC, que ostenta l'àrea de Medi Ambient, han coincidit en la necessitat d'esbrinar perquè no s'ha complert l'ordenança en aquest cas però han desestimat la necessitat de demanar responsabilitats polítiques. El titular de l'àrea, Eduard Pomar, ha afegit també que ja existeixen mecanismes de control entre aquesta àrea i la de Territori per garantir el compliment de les ordenances, i que si cal, aquests mecanismes es reforçaran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.