Troben restes humanes i ceràmica del segle XV en un solar en obres del carrer Major


  • Comparteix:

El Museu està estudiant aquestes restes amb l'objectiu de datar-les i poder explicar el seu origen

El Museu està estudiant aquestes restes amb l'objectiu de datar-les i poder explicar el seu origen

La demolició d'una casa del carrer Major ha posat al descobert unes restes humanes, encara sense analitzar, i diversos objectes ceràmics i fragments de vidre del segles XV i XVI. Ara, els serveis logístics del Museu de Sant Cugat s'han posat a treballar per estudiar i catalogar aquestes troballes.

Les restes arqueològiques, que daten dels segles XV i XVI, han aparegut en un solar ubicat entre els carrers Major i Indústria, a tocar de la plaça d'Octavià, on s'havia enderrocat un antic edifici per fer-n'hi un de nou.

Davant les troballes, els serveis logístics del Museu de Sant Cugat s'han posat a treballar per estudiar tant el mur com les restes humanes, que segons sembla correspondrien a vuit persones diferents, així com també alguns objectes de ceràmica i vidre que s'han trobat a l'emplaçament, dins d'una antiga sitja.

Així ho ha explicat el director del Museu, Lluís Campins, en declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Lluís Campins

S'ha trobat un fonament de restes d'un mur que és de la casa que està situada al C/ Major amb el C/ Hospital, quasi tocant a la plaça d'Octavià


Campins ha afegit que, tot i la importància d'aquesta troballa pel fet que hi ha restes humanes, és molt comú trobar restes arqueològiques als centres històrics de les ciutats europees i que, si més no, serveixen per conèixer més coses sobre la història de cada municipi. De moment, encara es desconeix però el motiu pel qual aquests cossos s'haurien enterrat aquí, ja que tot i haver-hi hagut un hospital molt proper, no sembla que en cap moment hi hagués hagut un cementiri.

Segons el director del Museu, ara caldrà analitzar bé els elements i estudiar-los a fons per poder datar-los i conèixer la seva procedència.

Lluís Campins

A tota Europa els nuclis antics de la ciutat són per definició nuclis d'expectativa arqueològica. En el nucli històric de Sant Cugat és molt previsible que surtin algun tipus de restes i s'han de conèixer, localitzar i estudiar.


Pel que fa a la durada dels treballs arqueològics en aquest emplaçament, des del Museu afirmen que no es pot posar una data ja que el fet d'haver trobat restes humanes pot allargar una mica més el procés habitual. Lluís Campins ha afegit també que un cop l'estudi arqueològic acabi, les restes es dipositaran al Museu de Sant Cugat, el qual s'encarregarà de la seva custòdia.

De la seva banda, el propietari del solar on s'han trobat aquestes restes, considera que no és just que s'hagi de fer càrrec ell sol de les despeses de l'estudi, ja que creu que les restes trobades són d'interès ciutadà, tot i que no ha volgut fer declaracions sobre el tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.