Presenten el Pla d'Acció per reduir la velocitat a l'entorn del passeig Olabarria


  • Comparteix:

Les diferents mesures, sorgides d'un procés participatiu amb els veïns, s'aniran aplicant aquest any i durant el 2006

Les diferents mesures, sorgides d'un procés participatiu amb els veïns, s'aniran aplicant aquest any i durant el 2006

Reduir la velocitat dels vehicles i garantir així la seguretat de les persones són els principals objectius del Pla d'Acció presentat per l'Ajuntament pel que fa a la zona del passeig Olabarria i el seu entorn. Es tracta d'un seguit de mesures que van des de la senyalització fins als canvis viaris i que s'han consensuat després d'un procés participatiu obert als veïns de la zona. Les diferents accions s'aniran implementant al llarg d'aquest any i del 2006.

Després de quasi un any d'haver iniciat el procés participatiu destinat a millorar la circulació a l'entorn del passeig Olabarria, l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament ha presentat un pla d'acció que recull diferents mesures encaminades a reduir la velocitat dels vehicles i incrementar així la seguretat de les persones.

En aquest sentit, algunes de les propostes més destacades són la introducció d'un únic sentit de circulació en alguns carrers o la introducció de noves illetes i mitgeres que obliguin a reduir la velocitat dels vehicles que vinguin de la carretera de Vallvidrera. Concretament, s'ha previst ampliar la rotonda del passeig Olabarria amb material trepitjable i introduir també un element que obligui a fer un canvi viari a la cruïlla entre la carretera de Vallvidrera i el passeig Olabarria.

Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat, Josep Romero, que ha destacat que es tracta d'accions molt diverses que s'aniran implementant des d'aquest mateix estiu i fins el primer semestre del 2006, totes elles amb una única finalitat: garantir al màxim la seguretat de les persones, tant dels conductors com dels vianants.

Josep Romero

Les conclusions recullen moltes variables i propostes que s'han fet, des de canvis de senyals a direccions úniques, totes en el sentit de reduir la velocitat dels vehicles per augmentar la seguretat de les persones.


Aquest pla d'acció és el resultat d'un procés participatiu que en va engegar fa prop d'un any i que ha comptat amb la participació dels veïns de la zona, a través de diferents enquestes i també d'algunes reunions i grups de treball on hi ha participat tècnics i representants veïnals. Per a la regidora de Seveis Generals, Marta Subirà, aquest ha estat un projecte pilot que ha donat molt bons resultats i que ha permès als ciutadans opinar sobre els problemes que pateixen cada dia a l'hora de circular pel seu barri.

Marta Subirà

Era projecte pilot i que ha tocat un tema que d'entrada sembla molt reservat als tècnics però vam pensar que els propis veïns i usuaris són els qui milor coneixen els problemes que tenen a l'hora de moure's pel barri.


En total, s'han enviat 650 enquestes als veïns de la zona, de les quals 90 van ser respostes, una xifra que segons Subirà és molt positiva en un procés d'aquestes característiques. També s'han fet algunes reunions amb els veïns i es va crear un grup de treball amb 4 comissions on hi ha participat 10 ciutadans d'aquest barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.