Engeguen un pla de millora de la senyalització viària a l'entorn de les escoles

L'objectiu és millorar la senyalització vertical i horitzontal

Municipal

Publicat el 14/jun/05 per Ester Castanyer

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament té previst millorar tota la senyalització viària al voltant de les escoles bressol i de primària públiques del municipi abans de començar el nou curs. L'objectiu és millorar i renovar els senyals de 'zona escolar', repintar els passos de vianants i senyalitzar convenientment les parades de l'autobús escolar.

Tot i que el projecte va començar inicialment amb una petició del CEIP Joan Maragall, que reclamava una millora de la senyalització viària al voltant d'aquesta escola, l'àrea de Mobilitat del consistori ha decidit tirar endavant un pla més global per adequar i millorar la senyalització a l'entorn de tots els escoles bressol i d'ensenyament infantil i primari de la ciutat.

El projecte, que s'està fent de forma consensuada amb les pròpies escoles, consisteix bàsicament en adequar i millorar la senyalització vertical que indica la proximitat d'un centre escolar, obligant a reduir la velocitat dels vehicles, així com a repintar els passos de vianants i senyalització al terra. Escoltem el regidor de Mobilitat, Josep Romero.

Josep Romero

Millorem els senyals verticlas que indiquen límit de velocitat a 20km. hora, i que estigui molt a la vista que és una cruïla per a nens i nenes. També millorem senyals horitzonals, que el terra també estigui pintat i en condicions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De moment, des de l'Ajuntament s'ha plantejat una proposta específica per cada escola, i durant aquest mes de juny els centres poden fer les seves aportacions i comentaris, amb l'objectiu que totes les millores estiguin executades per l'inici del curs escolar, el 12 de setembre.

Un cop completada aquesta primera fase, la voluntat de l'equip de govern és ampliar aquest procés als centres concertats i privats, un projecte però que s'executaria durant el 2006. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'àrea de Mobilitat ja està treballant també en la senyalització de les escoles privades i concertades del municipi. Una senyalització que farem en una segona etapa perquè això s'ha de treballar amb les escoles.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte de millora de la senyalització viària a l'entorn de les escoles contempla també, sempre que sigui possible, una reserva d'espai per al transport escolar, degudament senyalitzat.