El ple aprova adjudicar noves denominacions a quatre carrers i places del municipi


  • Comparteix:

L'oposició no dóna suport a l'acord denunciant un defecte de forma en un dels casos i per no haver pogut consensuar les propostes després d'haver abandonat la comissió de Nomenclàtor

L'oposició no dóna suport a l'acord denunciant un defecte de forma en un dels casos i per no haver pogut consensuar les propostes després d'haver abandonat la comissió de Nomenclàtor

El ple municipal ha aprovat, amb els vots de l'equip de govern, un nou paquet de canvis en les denominacions de diverses vies urbanes del municipi als nous barris del Turó de Can Matas i la Guinardera. Els grups de l'oposició, que el mes d'abril van abandonar la Comissió del Nomenclàtor com a protesta per la manera en què es va fer el canvi de denominació del carrer Cánovas del Castillo, no han donat suport a les modificacions.

El ple ha aprovat que el vial que uneix els carrers Víctor Català i Igualada es passi a denominar a partir d'ara carrer de Tàrrega. Una nova plaça creada al sector del Turó de Can Mates rebrà el nom de plaça d'Ausiàs March. L'última modificació afecta també a un barri de nou creixement, en aquest cas el de La Guinardera, que tindrà dues noves places que han estat ja denominades com plaça dels Rabassaires i plaça de la Vinya.

Aquestes denominacions s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció del PSC i PP i el vot en contra d'ICV-EA. Tant els ecosocialistes com els socialistes han assegurat que no poden donar suport als acords en coherència amb la seva marxa de la Comissió del Nomenclàtor el mes d'abril, quan van criticar la manera en què s'havia tramitat el canvi de nom del carrer Cánovas del Castillo, que s'ha canviat per Avinguda de Gràcia.

Des d'aquestes formacions han denunciat també que s'han presentat dos expedients diferents per un mateix carrer, que inicialment s'havia de dir Manuel de Pedrolo però que finalment es va proposar Maria Mercè Marçal. Escoltem la regidora socialista, Neus Sotomayor.

Joan Recasens

La Comissió del Nomenclàtor s'ha continuat reunint i estaríem encantats que vostès hi tornessin. Jo els he seguit convocant i espero que amb el temps es reincoporin i tornem a adoptar aquests acords amb el màxim consens.


Davant d'aquesta reclamació, la proposta de denominació d'aquesta via s'ha deixat sobre la taula, a l'espera de poder-la aprovar en un proper ple amb el nom de Maria Mercè Marçal. Des de l'equip de govern, a més, el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha convidat als grups de l'oposició a integrar-se de nou a la comissió per seguir treballant aquestes qüestions amb el màxim acord possible.

Neus Sotomayor

Aquesta vegada hem tingut els expedients i els informes preceptius, tot i que no tots. Es podria haver fet el mateix amb el carrer Cánovas del Castillo i tots hauríem votat a favor. De tota manera, avui hi ha dos expedients per al mateix carrer.


Recordem que en el ple municipal del mes d'abril, els grups de l'oposició van votar en contra del canvi de denominació del carrer Cánovas del Castillo per considerar que no s'havia buscat el consens ni s'havia seguit l'acord de consultar el Grup d'Estudis Local (GEL).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.