Els autobusos ja tornen a circular per la plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

Ja estan instal·lades les marquesines, les pilones i els panells informatius per als vianants

Ja estan instal·lades les marquesines, les pilones i els panells informatius per als vianants

Des d'aquesta setmana, els autobusos ja tornen a circular per la plaça Lluís Millet. D'aquesta manera, els vianants que passegin per l'Estació ja poden trobar les marquesines dels busos, així com també les pilones i els cartells que informen els vianants del pas d'aquests vehicles, tal i com s'havia consensuat amb l'expert en mobilitat Ole Thorson. Recordem que durant els darrers 2 anys, la parada dels autobusos havia estat ubicada provisionalment al carrer Andana, i que ha recuperat així la seva ubicació tradicional, davant l'estació dels Ferrocarrils.

Dos anys després de canviar la ubicació de la parada dels autobusos amb motiu de les obres de vianantització de la plaça, els vehicles de transport públic urbà de les línies urbanes -1, 2 i 3- i interurbanes -línia 4- ja tornen a circular per la plaça Lluís Millet.

En els darrers dies, s'han ultimat les millores necessàries per garantir la bona convivència entre els autobusos i els vianants, i a data d'avui, ja hi ha instal·lades les marquesines, just a l'entrada de la plaça pel carrer Lluís Companys, i s'han col·locat també les pilones i els cartells que informen del pas dels autobusos.

D'aquesta manera, es recupera la històrica ubicació de la parada de l'autobús, davant l'estació dels FGC. Per al regidor de Mobilitat, Josep Romero, això suposa una millora del transport públic de la ciutat.

Josep Romero

Serà una millora qualitativa, perquè que els autobusos passin per l'estació significa 1 Km. menys de recorregut i, per tant, es podrà complir molt millor els seus horaris


Recordem que totes aquestes mesures han estat consensuades amb l'expert en mobilitat, Ole Thorson, a qui es va encarregar un estudi independent sobre el pas dels busos per aquesta plaça davant la polèmica amb l'Associació de Veïns de Centre-Estació.

Tant des de l'equip de govern com el propi Thorson han assegurat que, amb aquestes mesures, sobretot amb les pilones i els panells informatius, es garanteix en la mesura del possible la seguretat de les persones. A més, el regidor de Mobilitat ha recordat també que, en tot moment, la prioritat de pas la tenen els vianants.

Josep Romero

Hi ha un tema molt important, ja hem avisat la companyia d'autobusos, i és que el bus ha de passar per aquí a la velocitat del vianant. La prioritat la té el vianant, i si l'autobús ha d'anar a poc a poc o s'ha d'aturar, doncs ho farà.


Cal recordar que les millores a la plaça Lluís Millet s'emmarquen dins un projecte més ampli de reordenació viària a l'entorn d'aquesta zona, i que ha consistit principalment en la obertura del carrer dels Safareigs en els dos sentits de la marxa i en la instal·lació de semàfors en les cruïlles més problemàtiques.

D'altra banda, la parada dels taxis es manté en la seva ubicació actual, al carrer Andana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.