Mor un dels històrics plataners de la plaça de l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'arbre estava malalt de feia anys

L'arbre estava malalt de feia anys

Un dels plataners més antics de la ciutat, ubicat a la plaça Barcelona, ha estat tallat pels tècnics del servei de Paisatge i Verd Urbà de l'Ajuntament. L'arbre, que portava 20 anys malalt, l'han tallat perquè les pluges dels últims dies van fer caure una part del brancatge. Ara els tècnics estan a l'espera de poder trasplantar al seu lloc un nou arbre d'una altra zona de la ciutat.

Feia més de 20 anys que el plataner estava malalt, per les podes excessives i per diferents afeccions de fong. Ara, el servei de Paisatge i Verd urbà de l'Ajuntament ha decidit, conjuntament amb tècnics de la Generalitat, tallar un dels plataners de la plaça Barcelona. L'arbre, que estava datat de 1920, representava un perill per la seguretat dels vianants de la plaça tal com ha confirmat el cap d'aquest servei del consistori, Jordi Torrijos.

Jordi Torrijos

Aquest plataner en concret era un dels que estava més tocat ja de fa molts anys, estava amb el brancatge en mal estat. Les podes cada vegada el minvaven més. Sempre el criteri ha estat de aguantar-los el màxim temps.


Tot i els esforços de l'àrea de Medi ambient per mantenir el plataner viu, ara la intenció dels tècnics de l'Ajuntament és poder trasplantar en aquesta ubicació un nou arbre de les mateixes condicions per poder garantir l'aspecte de la plaça. Jordi Torrijos

Jordi Torrijos

Aprofitant alguna obra que s'hagi de trasplantar algun plataner gran, el portaríem cap a la plaça. Mai hem de perdre la imatge de la plaça que tenim amb arbres grans que donen ombra.


Altres zones de la ciutat, com els plataners del lateral del monestir, estan actualment en difícils condicions difícils de manteniment. El plataner és un arbre comú dels espais verds de Sant Cugat tot i que no és autòcton ja que procedeix de zones de l'est d'Europa i del sud de Canadà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.