Sant Cugat podria patir talls en el subministrament d'aigua a partir del mes d'octubre


  • Comparteix:

La ciutat està preparant noves mesures d'estalvi davant la persistència de la sequera

La ciutat està preparant noves mesures d'estalvi davant la persistència de la sequera

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament no descarta que es produeixin talls puntals en el subministrament d'aigua si no hi ha una millora substancial del nivell de reserves dels embassaments del Llobregat i del Ter en els propers dies. Des de l'alcaldia estan ultimant un comunicat per aquesta setmana que explicarà la situació als ciutadans i els instarà a fer un ús responsable d'un recurs que, en aquests moments, s'està acabant.

L'ajuntament de Sant Cugat no ha descartat que es produeixin talls puntuals en el subministrament d'aigua durant les properes setmanes si segueix baixant el nivell de les reserves dels embassaments del Ter i del Llobregat.

Quan el govern català aprovi, a mitjans de setembre, el decret de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que limiti el consum a 230 litres per persona i dia, hi haurà menys pressió a les canonades per tal d'adequar-se a aquest consum. Si tot i així es sobrepassés el límit i seguís sense ploure, es podria arribar a la situació d'haver de tallar en hores determinades el subministrament. Així ho ha declarat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Si es sobrepassa el límit hi haurà menys pressió a les canonades i es podrien arribar a produir talls en el subministrament


Pomar a volgut aclarir que des del consistori no poden obligar, amb la legislació actual, a que la gent no regui o no renovi l'aigua de les piscines, però ha volgut fer una crida a la conscienciació de la ciutadania.

Eduard Pomar

No podem dir al ciutadà que no pot regar però ha de ser conscient que no té sentit malbaratar aigua amb usos no essencials


Amb aquest objectiu, aquesta setmana està previst fer públic un ban de l'alcalde de la ciutat que explicarà la situació als santcugatencs, i també s'estan preparant algunes noves mesures d'estalvi d'aigua promogudes des del consistori, com la reducció, i fins i tot l'eliminació en algunes zones concretes, del reg als parcs i jardins de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.