L'Oficina Local d'Habitatge posarà en funcionament una borsa de pisos de lloguer social i per a joves


  • Comparteix:

Sant Cugat comptarà, a partir del mes de novembre, amb una Oficina Local d'Habitatge, que atendrà totes les consultes i tràmits relatius a les promocions de vivenda pública de Promusa però també totes les gestions que depenguin de la Generalitat. Aquesta oficina, que s'ubicarà als baixos de l'edifici de Promusa per a gent gran de la plaça Lluís Millet, gestionarà també la futura borsa d'habitatge per a lloguer social i la borsa d'habitatge jove del municipi.

Per tirar endavant aquesta oficina, el ple de l'Ajuntament ha ratificat aquest dilluns per unanimitat dos convenis de col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat que permetran, entre d'altres, que aquest espai actuï com a oficina delegada de la Direcció General d'Habitatge.

D'aquesta manera, els santcugatencs podran fer totes les gestions i consultes relatives a temes d'habitatge, no només pel que fa a les promocions municipals d'habitatge públic sinó també a totes les qüestions que depenen directament del govern català com la tramitació de cèdules d'habitabilitat, informació de polítiques d'ajudes i subvencions o tramitació de sol·licituds per rehabilitació. Així ho ha explicat el gerent de Promusa, Lluís Hosta.

Lluís Hosta

Serà el lloc on tots els ciutadans de Sant Cugat hauran d'anar a resoldre els seus problemes d'habitatge amb l'administració. Serà una oficina integral, de totes les administracions.


La nova oficina també s'encarregarà de crear i gestionar les borses d'habitatge, tant de lloguer social com d'habitatge jove, amb vivendes a un preu aproximat del 80% del preu actual de mercat. L'objectiu d'aquesta mesura és buscar noves sortides a la problemàtica actual del preu de la vivenda. Per fer-ho possible és necessari però donar unes garanties i una seguretat als propietaris, tal i com explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

Moltes vegades aquests habitatges estan desocupats perquè estan en mal estat però també perquè els propietaris tenen pànic a llogar-los per la por als desperfectes o als impagaments, i amb aquesta oficina cobrim aquestes preocupacions.


Aquestes borses es nodriran, principalment d'aquells pisos en mal estat que no podrien entrar dins el circuit immobiliari i també del cens d'habitatges desocupats que està ultimant el consistori i que, segons les darreres estimacions, podrien ser entre 800 i 1.000 pisos La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha volgut deixar clar que la funció de l'Ajuntament no és fer d'agents immobiliaris sinó de buscar una sortida a aquestes vivendes que, actualment, no s'estan utilitzant.

Mercè Conesa

L'Ajuntament no vol fer ni ha de fer d'immobiliària. L'Ajuntament el que fa és posar a l'abast del ciutadà un servei amb informació sobre temes d'habitatge.


Conesa ha volgut remarcar també que aquestes propostes són possibles gràcies als convenis de col·laboració entre l'Ajuntament i la direcció general d'Habitatge, la secretaria general de Joventut i l'empresa pública Adigsa, fet que evidencia que tant Ajuntament com Generalitat treballen en la mateixa línia i amb els mateixos objectius en aquest tema.

De la seva banda, els grups de l'oposició han recolzat la proposta recordant que aquesta era una moció de ple. PSC i ICV-EA han volgut remarcar també les polítiques d'habitatge que s'estan fent des de la Generalitat i que possibiliten, entre d'altres, convenis com els que s'han de signar amb el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.