El Programa d'Escultura Pública preveu traslladar les escultures de l'entorn del Monestir a altres indrets


  • Comparteix:

El document, elaborat per un equip d'experts, proposa diversos emplaçaments per augmentar el patrimoni escultòric del municipi

El document, elaborat per un equip d'experts, proposa diversos emplaçaments per augmentar el patrimoni escultòric del municipi

La creació del Parc Escultòric de Can Mates i el trasllat de les escultures que envolten el Monestir a altres indrets de la ciutat són algunes de les accions que s'inclouen al Pla d'Escultura Pública. El document, elaborat per un equip d'experts, vol ordenar les intervencions escultòriques al municipi i augmentar al patrimoni artístic i cultural col·lectiu.

El Programa, elaborat per un equip tècnic per encàrrec de l'Ajuntament, defineix els criteris de caire urbanístic, històric, cultural i social que hauran d'orientar, a partir d'ara, la implantació de noves escultures a la nostra ciutat.

Els experts recomanen alguns emplaçaments del nucli urbà per instal·lar nous monuments, com ara el Parc Central, les places Lluís Millet, Pere San i Quatre Cantons, la zona de Coll Favà i la plaça cívica del nou Ajuntament, entre molts d'altres. En cada cas, el document recull la temàtica més adient i el tractament que hauria de tenir l'obra, així com el procediment més indicat per adjudicar-la.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat així el sentit del Programa d'Escultura Pública.

Lluís Recoder

La idea és embellir l'espai urbà. A més, en coherència amb el Pla de Cultura, volem situar la cultura al centre de la vida ciutadana i compensar el dèficit d'escultures a la nostra ciutat.


El Programa preveu, a més, 'netejar' d'escultures l'entorn del Monestir per tal de no desvirtuar ni interferir en el protagonisme arquitectònic del principal monument de la ciutat, de manera que es descarta explícitament la ubicació de cap escultura a les places d'Octavià i Augusta. També es planificarà el trasllat de les escultures que, ara per ara, estan properes al Monestir, que es portaran a altres emplaçaments de la ciutat.

D'altra banda, el document estableix els criteris per crear el Parc Escultòric de Can Mates en el nou parc urbà que es construirà en aquest sector. Així ho explica l'escultor Pep Codó, un dels membres de l'equip tècnic encarregat d'elaborar el Programa.

Pep Codó

El parc de Can Mates reproduirà el paisatge vallesà. Per això, proposem fer allà una agrupació de 10 o 12 escultures sobre el tema de l'art i la natura.


L'Ajuntament preveu anar implementant les propostes recollides al Programa d'Escultura Pública en els propers mesos i anys. L'alcalde, Lluís Recoder, ha indicat que el ritme d'implementació dependrà, en part, de l'existència d'empreses santcugatenques que vulguin patrocinar aquestes actuacions. Un objectiu prioritari per a Recoder ja que, segons ha dit, permetria incrementar la vinculació del teixit econòmic amb la seva ciutat.

Recordem que la primera acció del Programa d'Escultura Pública ja es va realitzar el passat mes de juliol, amb la instal·lació del nou monument a Rafael Casanova.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.