Els treballadors de l'Ajuntament demanen amb una concentració un nou conveni laboral


  • Comparteix:

Les negociacions estan aturades des de el passat febrer

Les negociacions estan aturades des de el passat febrer

Prop de 200 treballadors de l'Ajuntament s'han concentrat aquest dimarts, coincidint amb el ple de pressupostos, per demanar un nou conveni laboral . Des de fa dos anys el conveni està denunciat per l'Ajuntament i les negociacions entre el comitè d'empresa i els representants municipals estan actualment aturades.

No contractar empreses subcontractades per feines que poden fer els treballadors municipals, evitar la proliferació de treballs en precari i no contractar més personal de confiança són algunes de les reclamacions que demanen els 200 treballadors que s'han concentrat aquest dimarts a l'espera que s'estipuli un nou conveni.

Segons els treballadors, el govern municipal va denunciar el conveni vigent a principis del 2003 i des de febrer d'aquest any les negociacions per establir un nou acord estan aturades. Des del comitè d'empresa denuncien, a més, que l'Ajuntament vol fer un 'conveni a la baixa'. Escoltem el membre d'UGT en el comitè d'empresa, José García.

Jose García

L'Ajuntament no vol pagar ni l'IPC català ni l'espanyol. Estem encallats des del principi. L'Ajuntament el que vol és fer un conveni a la baixa i no estem disposats.


Un dels punts de discussió és la reclamació dels treballadors d'augmentar els sous en funció de l'IPC català, una reclamació que l'Ajuntament descarta, ja que la llei no ho permet. De fet, el Tribunal superior de Justícia de Catalunya ja va sentenciar l'Ajuntament per incorporar a la partida dels pressupostos de l'any 2000 un increment dels salaris en funció de l'IPC català i no del de l'Estat, tal i com estableix la llei.

Així ho ha explicat l'alcalde, que ha afegit que en l'elaboració del nou conveni s'estan debatent molts altres aspectes, com per exemple que es tracti d'un model laboral que primi la productivitat i aquelles persones que posen més esforç en la seva feina o que reculli també la promoció dels treballadors a través de la seva formació permanent. En aquest sentit, Lluís Recoder ha lamentat que tot el procés s'aturi aquesta reclamació i convida al comitè d'empresa a seguir les negociacions.

Lluís Recoder

Es planteja aquesta qüestió com o m'acceptes això o no entro al segon bloc i això és il·legal. Nosaltres els hi demanem que es torni a parlar i que es desencalli aquesta realitat.


El comitè d'empresa està ara a l'espera de poder reunir-se amb responsables de l'Ajuntament aquest divendres per tal de desencallar el procés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.