Les obres dels nous locals de Ràdio Sant Cugat estaran enllestides al gener

La nova etapa de l'OAMCIC passarà per la col·laboració entre la ràdio municipal i la televisió local i el futur canal de TDT comarcal

Municipal

Publicat el 18/nov/05 per Miquel Herrada

Els nous locals de Ràdio Sant Cugat, ubicats al carrer Plana Hospital, estaran acabats el proper mes de gener. L'alcalde, Lluís Recoder, ha visitat aquest divendres les obres i ha explicat que aquest és un any important per a la història de la comunicació audiovisual de la ciutat. La nova etapa de l'OAMCIC estarà marcada per la col·laboració entre la ràdio municipal i Televisió de Sant Cugat i per la gestió conjunta amb 7 municipis més de la comarca d'un canal públic de TDT.

Les obres dels nous locals de Ràdio Sant Cugat, al carrer Plana Hospital, avancen a bon ritme i podrien estar acabades el mes de gener. De moment, està previst que s'enllesteixin els treballs d'insonorització el proper 16 de desembre, i posteriorment s'hauran de realitzar els acabats i fer el trasllat des dels estudis del carrer Sant Jordi.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha fet aquest divendres una visita d'obres i ha destacat la necessitat dels mitjans de comunicació locals d'adaptar-se a la nova era de la comunicació digital. Recoder s'ha felicitat, també, per l'inici de les col·laboracions entre l'emissora municipal i Televisió de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Els mitjans locals s'han d'adaptar a una nova etapa. Fem una aposta clara per potenciar la ràdio municipal i la televisió local. Amb els nous locals, s'enceta una línia de col·laboració entre els dos mitjans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La regidora de Comunicació, Marta Subirà, ha afegit que els nous locals milloraran les condicions de treball dels professionals de Ràdio Sant Cugat i s'ha mostrat satisfeta perquè, per fi, s'ha pogut assolir un objectiu de fa molts anys.

Marta Subirà

És una satisfacció molt gran veure que els nous locals són una realitat. Fa molts anys que els reivindicàvem. Ha estat un procés massa llarg, però ara ens hem de felicitar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els nous locals coincideixen amb una nova etapa de l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC), que passarà per la integració multimèdia i la gestió, conjuntament amb 7 municipis més de la comarca, d'un canal públic de TDT. El coordinador de l'OAMCIC, Xavier Fornells, explica que el repte és produir, des de Sant Cugat, continguts que s'emetin a través de diversos canals tecnològics.

Xavier Fornells

Hem de poder produir des d'un mateix lloc en analògic, digital o Internet. Aquest és el repte. És bo per a la ciutat que Ràdio Sant Cugat, amb 23 anys d'història, i TVSC, amb 20 anys, convergeixin en la producció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el director de Televisió de Sant Cugat, Romà Ventura, també s'ha mostrat partidari d'aprofitar les sinergies entre els dos mitjans audiovisuals de la ciutat.

Romà Ventura

La sinergia que es pugui crear entre RSC i TVSC és bona. Hi ha bons professionals als dos mitjans i això pot donar fruits televisius interessants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per ara, resta concretar els termes del conveni de col·laboració entre la ràdio municipal i Televisió de Sant Cugat. Paral·lelament, s'estan mantenint converses entre els 8 ajuntaments del Vallès Sud que hauran de formar un consorci per gestionar conjuntament el canal públic de Televisió Digital Terrestre. La televisió local, al seu torn, ha sol·licitat una freqüència privada de TDT.