Sant Cugat se suma al 'Projecte Bici' per ordenar i fomentar l'ús de la bicicleta a Collserola


  • Comparteix:

S'editarà una guia amb un itinerari senyalitzat des de l'ermita de la Salut fins al camí de Sant Medir

S'editarà una guia amb un itinerari senyalitzat des de l'ermita de la Salut fins al camí de Sant Medir

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha adherit al 'Projecte Bici' que impulsa el Consorci del Parc de Collserola i que pretén fomentar i regular l'ús de la bicicleta a la serra. Un dels resultats d'aquesta col·laboració serà l'edició d'una guia amb diferents itineraris per anar en bici per Collserola, un dels quals farà el recorregut des de l'ermita de la Salut fins al camí de Sant Medir.

La finalitat del 'Projecte Bici' és trobar un espai de diàleg en què, de manera conjunta, es defineixin uns itineraris en bicicleta pel Parc de Collserola i, en un marc més ampli, la distribució i l'organització de l'ús de la bicicleta a la serra.

El regidor d'Esports, Xavier Cortés, s'ha felicitat per l'adhesió de Sant Cugat a aquest projecte, que segons ha dit pretén conciliar la pràctica de l'esport amb el respecte al medi ambient. Cortés ha anunciat, a més, que properament s'editaran un seguit de guies amb itineraris i recorreguts senyalitzats per anar en bicicleta per Collserola, una de les quals ha estat proposada des de la nostra ciutat.

Xavier Cortés

L'Ajuntament de Sant Cugat també ha participat en la redacció de la guia que inclou una ruta que passa per Sant Cugat i que ha elaborat el Patronat de Collserola. Va des de l'ermita de la Salut fins al centre de Collserola, al camí de Sant Medir.


Des del Consorci del Parc de Collserola han fet una sèrie de recomanacions per conciliar la pràctica de l'esport amb el respecte a la natura. Per exemple, només es pot circular en bicicleta pels itineraris i pistes senyalitzats. Queda expressament prohibit circular en bicicleta per corriols, rieres, camps a través, camins d'amplada inferior a tres metres i vies especialitzades per altres usos. En cap cas es podrà circular a una velocitat superior als 20 quilòmetres per hora ni organitzar curses ciclistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.