ICV-EA demana que l'Ajuntament de Rubí també pagui part de la desviació de la línia d'alta tensió

Tots els grups polítics es feliciten per l'acord que permetrà fer desaparèixer una línia que travessa Valldoreix i Mira-sol

Municipal

Publicat el 19/des/05 per Miquel Herrada

Suport unànime de tots els grups municipals del consistori a l'acord que permetrà la retirada de la línia d'alta tensió que creua Sant Cugat a canvi de la cessió d'un terreny municipal perquè Fecsa-Endesa hi construeixi una subestació elèctrica. ICV-EA ha demanat a l'equip de govern que impliqui l'Ajuntament de Rubí en els costos d'aquesta operació, ja que el desviament de la línia també beneficia la ciutat veïna.

El ple de desembre ha aprovat per unanimitat les minutes del conveni amb l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, la Generalitat, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica de España per la retirada de la línia d'alta tensió que travessa Sant Cugat, per tal que no passi pel mig de l'entramat urbà. L'acord també contempla el soterrament de les línies de mitja i baixa tensió del municipi, mentre que l'Ajuntament cedirà uns terrenys municipals a la companyia elèctrica per a la instal·lació d'una subestació.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha elogiat la voluntat de pacte que han tingut totes les parts implicades en les llargues negociacions.

Mercè Conesa

Hi ha hagut voluntat de tothom per pactar, jo em quedo amb això. S'ha assolit un acord entre les dues administracions locals, l'empresa i la Generalitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tots els grups polítics han destacat la importància d'haver demostrat tècnicament que la línia d'alta tensió era prescindible i que, per tant, es podia substituir la idea de soterrar-la per la de desviar-la. Des del PSC, el regidor Jordi Menéndez atribueix la iniciativa especialment a la presidenta de l'EMD de Valldoreix, tot i que valora el treball de totes les parts.

Jordi Menéndez

Una jugada arriscada de l'EMD ha estat la clau de volta de la negociació. La tenacitat de Montserrat Turu, el bon treball de Mercè Conesa i la confluència dels astres ens han portat a bon port.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, també s'ha felicitat per l'acord, tot i que ha trobat a faltar la implicació de l'Ajuntament de Rubí. Boix ha demanat que el consistori de la ciutat veïna també es faci càrrec d'una part del cost del projecte, ja que també en surt beneficiat.

Xavier Boix

L'Ajuntament de Rubí ha tingut un paper inexistent. Demano que a partir d'ara l'Ajuntament i l'EMD treballin perquè Rubí participi del cost de la desaparició d'aquestes línies.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha defensat l'acord amb arguments ambientals i paisatgístics. La portaveu del PP, Berta Rodríguez, també s'ha felicitat pel resultat de les llargues negociacions entre les administracions locals, Fecsa-Endesa i la Generalitat.

Recordem que un cop ratificat per ple, aquest acord es podria signar a mitjans del mes de gener, i l'eliminació de la línia d'alta tensió podria ser una realitat d'aquí a un any i mig, aproximadament.