Continuen activades les mesures preventives pel possible risc de nevades


  • Comparteix:

L'Ajuntament manté activades les mesures de prevenció davant el risc de nevades. De moment, aquest divendres ja han caigut els primers flocs de neu a les zones més altes del municipi, a Les Planes, però l'Ajuntament ha llançat 12 tones de sal a aquest districte i a la Floresta per tal d'evitar glaçades. Les mesures preventives continuaran activades mentre el Servei Meteorològic de Catalunya mantingui la situació de risc de neu.

A l'espera que canviï la situació meteorològica i desaparegui el risc de nevades, l'Ajuntament manté activades les mesures preventives per fer front a un possible temporal de neu.

De fet, aquest divendres ja s'han fet les primeres actuacions per tal de minimitzar el risc de glaçades, especialment a les zones més ombrívoles de la Floresta i les Planes, on s'han llançat 12 tones de sal. Recordem que en aquests dos districtes s'han instal·lat també 5 contenidors amb una tona de sal cadascun i que poden trobar-se a la plaça Maria Antònia, al carrer Riera i a la plaça de la creu d'en Blau, pel que fa a les Planes, i a la plaça Doctor Villà i a la plaça del centre, en el cas de la Floresta.

A més, el consistori té emmagatzemades més de 140 tones de sal i disposa de 3 màquines retroexcavadores per si fos necessari retirar neu de la via pública.

Des del Pla Neucat de la Generalitat de Catalunya es recomana que, en cas de nevada, els ciutadans escoltin la ràdio i estiguin pendents de la informació meteorològica, s'utilitzi la calefacció correctament, i es deixin lliures les línies telefòniques per als equips de socors. També es recomana no sortir de casa si no és necessari, i en cas de fer-ho, abrigar-se bé i utilitzar prioritàriament el transport públic. En cas d'agafar el vehicle privat, es recomana portar cadenes i el dipòsit ple.

El servei de premsa municipal, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, el telèfon 010 i la web municipal www.santcugat.org, així com aquesta emissora, a través del 91.5 de la FM i de la web www.radiosantcugat.com, s'encarregaran de transmetre als ciutadans tota la informació necessària mentre es mantingui l'alerta de risc de neu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.