L'Ajuntament destina 3.000 euros en solidaritat per les inundacions del Sàhara


  • Comparteix:

L'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament destinarà 3.000 euros per ajudar a les zones afectades per les inundacions patides a la zona del Sàhara Occidental el passat mes de febrer. Els diners provenen de la partida del 0'9% del pressupost que l'Ajuntament destina a cooperació.

Les fortes pluges que van caure sobre els campaments de refugiats sahrauís de la regió algeriana del Tindouf han despertat l'instint solidari de Sant Cugat, que ha anunciat que destinarà 3.000 euros per fer front a aquesta situació. L'Àrea de Solidaritat i Cooperació, en el pla que es va aprovar el passat ple municipal, preveu unes partides reservades a aquest tipus d'emergències. Els diners destinats en aquest cas es canalitzaran, tal i com preveu el Pla d'Actuació Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, a través del Fons Català de Cooperació. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha dit que així es garanteix el seguiment d'aquestes ajudes.

Toni Ramon

Canalitzem els ajuts a través del Fons Català de Cooperació perquè ens garanteix un seguiment i proporciona ajut a la zona malmesa.


Durant la segona setmana de febrer, van caure fortes pluges sobre els campaments de refugiats sahrauís, a la regió algeriana del Tindouf, que no van causar víctimes mortals, però que van malmetre el 50% de les cases i van afectar un total de 12.000 famílies. Ramon ha explicat els projectes concrets que es duran a terme a la daira d'Argub amb aquest ajut de 3.000 euros.

Toni Ramon

Es col·labora amb l'escola de la dària d'Argub i es garanteix un àpat diari que serveix d'incentiu perquè els nens i nenes vagin a l'escola i tinguin un futur millor.


Recordem que Sant Cugat està agermanada des de l'any 2.000 amb la daira d'Argub, que va patir aquestes inundacions però sense patir destrosses massa importants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.