La Policia Local incrementa un 58% la pressió contra l'incivisme durant el 2005


  • Comparteix:

El nombre de delictes ha disminuït un 14%, segons dades policials

El nombre de delictes ha disminuït un 14%, segons dades policials

La lluita contra l'incivisme ha protagonitzat bona part de l'actuació de la Policia Local durant el 2005. Les actuacions per combatre aquestes actituds s'han incrementat un 58% l'any passat, segons es desprèn de la memòria policial. El cos municipal ha registrat una davallada dels delictes del 14% en aquest període i ha vist incrementada la plantilla de personal i els mitjans materials.

Sant Cugat continua tenint un elevat índex de seguretat. Així ho ha assegurat l'alcalde, Lluís Recoder, durant la presentació de la memòria 2005 de la Policia Local. El document destaca per l'increment dels serveis relacionats amb actituds incíviques, que han crescut un 58% l'any passat a causa del programa de civisme engegat per l'Ajuntament. En aquest apartat, les intervencions policials més comuns han correspost a molèsties al veïnat, aldarulls i soroll excessiu provocat per la manipulació de ciclomotors.

Lluís Recoder ha destacat que aquestes dades corroboren el compromís del consistori en la lluita contra l'incivisme.

Lluís Recoder

Durant aquest any hi ha hagut una molt important actuació contra l'incivisme. És una mostra més del nostre compromís per detectar i penalitzar aquestes actituds d'una minoria de la ciutadania.


Durant el 2005, el nombre de delictes registrat per la Policia Local s'ha reduït un 14% respecte l'any anterior. Les actuacions més destacades en matèria de seguretat ciutadana han estat els serveis de vigilància preventiva, especialment a les entrades i sortides de les escoles. La Policia Local ha realitzat 127 identificacions i 101 detencions, ha interceptat 65 vehicles sospitosos i ha recuperat 99 vehicles sostrets.

L'intendent en cap de la Policia Local, Moisés Simon, ha destacat que la coordinació entre el cos municipal i la policia estatal ha permès seguir reduint l'índex de delinqüència a la ciutat.

Moisés Simon

La davallada del nombre de delictes es produeix gràcies a la tasca de prevenció del CNP i la Policia Local i a la bona coordinació. Han augmentat els serveis contra l'incivisme, però encara cal incidir-hi més.


El 2005 ha finalitzat amb 748 accidents de trànsit al casc urbà, quatre dels quals han acabat amb víctimes mortals. La Policia Local ha realitzat 1.193 controls d'alcoholèmia, 129 dels quals han donat positiu. En aquest període s'han obert més de 2.000 expedients sancionadors per excés de velocitat. Més de la meitat de les 40.000 denúncies de trànsit corresponen a infraccions en la zona blava d'estacionament.

Des de l'any 2000 i fins ara, la Policia Local ha passat de 63 a 75 efectius. L'any passat es van incorporar dues noves motos i un nou vehicle patrulla al parc mòbil d'aquest cos policial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.