Sant Cugat tindrà un arbre per cada 2'16 habitants quan acabi la campanya de plantació 2005-2006


  • Comparteix:

Aquesta temporada es plantaran 560 nous exemplars

Aquesta temporada es plantaran 560 nous exemplars

La campanya de plantació d'arbres 2005-2006 preveu plantar 560 nous exemplars als carrers, places i zones verdes del municipi. Sant Cugat disposarà, així, de prop de 34.000 arbres, amb una proporció d'un exemplar per cada 2'16 habitants, de les més elevades de Catalunya.

L'alcalde ha presentat aquestes dades a la zona del Pont de Can Vernet, al costat del torrent de Vullpalleres, on s'ha fet una plantada simbòlica de dos arbres. Lluís Recoder ha dit que la proporció d'un arbre per cada 2'16 habitants és molt superior a la majoria de ciutats catalanes, on la proporció se situa en un arbre per cada 5 o 12 habitants, segons els casos. L'alcalde ha dit que l'equip de govern continuarà esforçant-se per convertir els arbres i les zones verdes en l'element distintiu de la ciutat.

Lluís Recoder

Les zones verdes i els arbres urbans són símbols distintius de Sant Cugat. El govern municipal continuarà incrementant el nombre d'arbres, que donen valor i qualitat a la ciutat.


Els nous arbres que s'estan plantant a la ciutat són d'espècies autòctones i naturalitzades, de tipus mediterrani. Dominen els exemplars de fulla caduca, que permeten gaudir de sol a l'hivern i proporcionen ombra a l'estiu. Les principals espècies són el lledoner, la morera, la mèlia, l'om, la sòfora, els cirerers de flor i els roures, entre d'altres.

La majoria d'exemplars s'han plantat al centre urbà i a les zones de nou creixement, com explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Intentem que la plantació estigui repartida per tot el municipi. A les noves zones urbanitzades és on es planten més arbres. Hi ha zones on no cal, perquè estan al Parc de Collserola.


El pressupost de la campanya 2005-2006 de plantació d'arbres és de 55.000 euros. Paral·lelament, s'han començat a substituir una seixantena de pollancres envellits del Parc de la Pollancreda. La substitució es farà en diverses fases i durarà uns dos o tres anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.