L'equip de govern està a l'espera que es resolgui la convocatòria d'ajudes de la Llei de Barris


  • Comparteix:

Els veïns reclamen, durant el consell de districte, que no s'endarrereixi més el projecte d'urbanització

Els veïns reclamen, durant el consell de districte, que no s'endarrereixi més el projecte d'urbanització

L'Ajuntament de Sant Cugat està a l'espera de saber si les Planes podrà acollir-se, finalment, al programa d'ajudes de la Llei de Barris de la Generalitat. Així ho ha explicat el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, durant el darrer consell de districte d'aquest barri. Cortés ha remarcat que aquesta subvenció aniria destinada al projecte d'urbanització del districte, tot i aclarir que el barri de Can Borrull no pot beneficiar-se d'aquestes ajudes fins que no tingui el PERI aprovat.

El darrer consell de districte de Les Planes ha servit informar als veïns de la sol·licitud que ha presentat l'Ajuntament per obtenir una subvenció del programa de la Llei de Barris de la Generalitat destinada al projecte d'urbanització d'aquest districte. El regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha explicat que l'Ajuntament està a l'espera que es resolgui aquest convocatòria.

Xavier Cortés

Com sempre, amb els tràmits administratius hi ha un compàs d'espera i ara estem pendents que la Generalitat, en el termini de 2 mesos, ens respongui per aclarir si efectivament Les Planes es pot beneficiar d'aquesta subvenció


Cortés ha afegit que, de moment, l'àmbit de Can Borrull no pot acollir-se a aquestes ajudes, ja que encara no té el PERI aprovat.

Des de l'associació de veïns del districte, de la seva banda, s'han felicitat d'aquesta sol·licitud d'ajuda però han expressat la seva preocupació pel fet que el projecte d'urbanització s'encareix una mica cada any. Des d'aquesta entitat, Carlos Granado ha demanat que es determinin les famílies que podran acollir-se a una ajuda per fer front a les contribucions especials i que es posi fil a l'agulla al projecte.

Carlos Granado

Quanta gent s'ha de presentar o quin percentatge perquè es demanin les ajudes socials aquells que no ho puguin pagar? Estem esperant, és que sinó no urbanitzarem mai, i cada any que passa s'incrementa el cost del projecte


Durant el consell de districte, el regidor també ha informat de la voluntat de legalitzar 6 cases de Can Cortés a partir de la reaqualificació d'uns terrenys de Can Monmany, i ha explicat que a finals de maig s'actuarà sobre els carrers sense asfaltar i s'hi tirarà sal per minimitzar les molèsties que genera la pols a l'estiu.

Pel que fa a les actuacions previstes amb els diners de lliure disposició del districte, Cortés ha apuntat que les obres de pavimentació del passatge Aigües de Sabadell van endavant i que l'arranjament del carrer del Molí està pendent de la convocatòria de concurs públic.

Tant les entitats veïnals com el públic s'han felicitat de l'avenç d'aquests projectes però han reclamat altres actuacions com la neteja dels boscos, més manteniment dels carrers i la col·locació de marquesines pels autobusos, plaques amb el nom dels carrers i senyalització viària, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.