Sant Cugat tindrà contenidors grocs per als envasos lleugers a principis d'aquest estiu


  • Comparteix:

L'Ajuntament implantarà, a primers d'estiu, els contenidors grocs destinats a la recollida d'envasos lleugers. Tot i que aquesta decisió no s'adequa al model del Residu Mínim que s'aplica a la nostra ciutat, des del consistori han apostat per aquest sistema davant els elevats costos i els problemes de funcionament de les plantes de triatge i amb l'objectiu de poder recuperar seleccionar i recuperar al màxim aquest tipus de brossa.

Tal i com es va proposar a la darrera reunió de la Mesa de Residus, celebrada el passat divendres, Sant Cugat comptarà en breu amb un nou circuit de recollida selectiva: es tracta dels contenidors grocs destinats a recollir envasos lleugers com són per exemple els tetrabriks i els envasos habituals dels sucs o de la llet.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha explicat que tot i que aquesta proposta no s'adiu massa amb el projecte Residu Mínim que s'aplica a Sant Cugat, els elevats costos, la saturació i els problemes de funcionament de les plantes de triatge han portat a l'Ajuntament a decantar-se cap a aquesta altra opció amb la voluntat de recuperar el màxim de materials possibles.

Joan Recasens

Per poder-se aplicar el projecte Residu Mínim tal i com estava plantejat, ens faria falta una planta de triatge. Avui, fins i tot les que podríem utilitzar no tenen capacitat, ens queden molt lluny o són posades en qüestió, i hem optat per proposar la implantació d'una nova recollida


D'aquesta manera, l'objectiu és poder separar i seleccionar tots aquells envasos que siguin recuperables i portar-los a les plantes de recuperació de l'empresa EcoEnvès.

Recasens ha afegit que els tècnics municipals estan acabant de treballar en la quantitat i el calendari d'implantació d'aquests nous contenidors, però que la previsió és poder tenir-los en funcionament a principis d'estiu a tot el municipi.

Joan Recasens

Nosaltres, a partir de la llum verda de la Mesa de Residus ja vam començar a afinar el calendari i els tècnics de la casa hi estan treballant, però la intenció és que a principis d'estiu ja puguem veure aquests contenidors pels carrers


La implantació d'aquesta nova línia de recollida selectiva anirà acompanyada d'una campanya informativa per donar-ho a conèixer a la ciutadania. Tot i això, Recasens s'ha mostrat confiat de la seva bona implantació ja que es tracta d'un tipus de contenidors prou coneguts per la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.