L'Ajuntament dóna un nou impuls a la recollida selectiva amb la campanya 'Dóna vida a la brossa orgànica. Recicla!'


  • Comparteix:

A partir de divendres s'instal·larà un estand a la plaça d'Octavià per sensibilitzar els santcugatencs sobre la importància del reciclatge

A partir de divendres s'instal·larà un estand a la plaça d'Octavià per sensibilitzar els santcugatencs sobre la importància del reciclatge

'Dóna vida a la brossa orgànica, Recicla!' és el lema de la campanya que està realitzant l'àrea de Serveis Urbans del consistori per donar un nou impuls i reforçar la recollida selectiva de la brossa orgànica al centre de la ciutat. Entre les diverses accions, destaca un gran estand d'informació i sensibilització que es podrà visitar a partir d'aquest divendres, 2 de juny, a la plaça d'Octavià.

L'Ajuntament vol donar una nova empenta a la separació de la brossa orgànica, que es va començar a implantar a Sant Cugat l'any 2.000.

Amb aquesta voluntat, s'ha fet una campanya informativa dirigida a restauradors, botigues d'alimentació o els mercats municipals, que ha inclòs la visita a 292 establiments i la distribució de més d'un centenar de cubells per aquesta brossa. A més, també s'ha fet una acció específica a les escoles, on a través del personatge del 'Cuc Caduc', s'ha explicat als més petits com fer la separació i el reciclatge.

D'altra banda, aquests dies s'estan fent reunions informatives amb els 5.700 ciutadans que s'han empadronat a Sant Cugat des que es va implantar la recollida selectiva de la fracció orgànica. Per últim, un dels eixos bàsics de la campanya és la col·locació, a partir del proper divendres i fins el 18 de juny, d'un gran estand a la plaça d'Octavià destinat a la sensibilització ciutadana d'una forma lúdica i interactiva. Escoltem la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

És la campanya forta adreçada a tota la ciutadania. Té uns 70 metres quadrats i no té forma d'exposició sinó que pretén que la gent entri i participi de forma interactiva i vegi la importància del procés de separar la brossa orgànica


Aquesta campanya es reforça, a més, amb banderoles pels carrers del municipi que conviden als ciutadans a reciclar. Per al tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, aquest és un pas més per avançar en la implantació de la recollida selectiva de la brossa orgànica, que a partir del setembre s'anirà portant progressivament als districtes de Sant Cugat.

Joan Recasens

Donem un pas més amb aquest reforç al centre, esperant recuperar els nivells de participació, i al mes de setembre començarem a Mira-sol, on esperem acabar la implantació a finals d'any per abordar La Floresta i Les Planes a principis de l'any que ve


Per tal de facilitar encara més aquesta separació, l'Ajuntament ofereix la possibilitat d'adquirir bosses compostables per a la brossa orgànica a un preu més econòmic als 2 punts verds de la ciutat i al punt verd mòbil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.