L'adopció de gossos abandonats podria arribar aquest any al 20% del total d'animals recollits a la via pública


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha presentat el llibre 'L'adopció d'en Tro' per fomentar la tinença responsable d'animals

L'Ajuntament ha presentat el llibre 'L'adopció d'en Tro' per fomentar la tinença responsable d'animals

L'adopció de gossos abandonats s'ha duplicat en els últims dos anys a Sant Cugat. Mentre que l'any 2004 només es van adoptar un 11% del total de gossos recollits a la via pública, les xifres apunten que aquest any s'arribarà fins al 20%. Aquestes dades s'han posat de manifest durant la presentació del llibre 'L'adopció del Tro', de l'escriptora Marta Perdigó, una història il·lustrada que pretén ensenyar als nens i nenes les responsabilitats que comporta adoptar un gos.

L'any que ve entrarà en vigor una normativa que no permetrà sacrificar els animals de companyia abandonats. Aquest fet pot propiciar que hi hagi més abandonaments d'animals, tant a la via pública com a les gosseres. Per posar-hi remei, l'Ajuntament de Sant Cugat està fomentant una sèrie de mesures per aconseguir que tots els animals abandonats puguin ser adoptats.

Una d'aquestes mesures passa per organitzar 3 o 4 vegades l'any l'estand d'animals abandonats a la Plaça d'Octavià per tal que els veïns i veïnes de la ciutat es sensibilitzin sobre aquest tema. De moment, l'adopció de gossos a la nostra ciutat ha augmentat en els últims dos anys, passant d'11% l'any 2004 a un 17% l'any passat, i previsiblement a un 20% aquest any.

Tot i que aquesta xifra podria semblar petita, tal com apunta el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, s'ha de tenir en compte que més d'un 60% dels gossos trobats a la via pública no han estat abandonats sinó que simplement s'han perdut.

Eduard Pomar

Més del 60% dels animals que es troben a la via pública són animals que tenen propietari i el que es fa és tornar-los al seu propietari.


En la mateixa línia, l'escriptora Marta Perdigó ha presentat el seu llibre "L'adopció del Tro". Perdigó intenta apropar als nens i nenes les responsabilitats i obligacions que comporta tenir un animal de companyia. Unes obligacions que, segons ha dit, s'han d'inculcar als infants des de ben petits.

Marta Perdigó

S'ha de poder transmetre a un nen que un animal és un ésser viu i que no és cap joguina, que un animal ha de rebre una educació , ha de tenir el seu espai, el seu temps de joc amb la família, se l'ha de portar al veterinari i se l'ha de censar.


El llibre "L'adopció del Tro" ha estat repartit pels diversos centres docents de Sant Cugat amb la finalitat que, a través de la història del "Tro", els mestres ensenyin als més petits què vol dir adoptar un gosset. La seva creadora, Marta Perdigó, també es dedicarà a visitar les escoles per donar suport a la iniciativa. El llibre pretén potenciar l'adopció per sobre del fet de comprar l'animal en una botiga o en un criador, sempre i quan es faci front a la responsabilitat que comporta.

Cal destacar que Marta Perdigó ha publicat fins el moment diverses obres dedicades al tema de l'adopció de criatures a nivell internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.