Un ple extraordinari farà avui el primer pas per legalitzar les cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

El ple municipal aprovarà avui una modificació del planejament que permetrà fer el primer pas per legalitzar les cases fora d'ordenació de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés. L'operació passa per la requalificació d'un terreny d'equipaments de la finca de Can Monmany que possibilitaria compensar la zona verda necessària que, a data d'avui, ocupen els habitatges il·legalitzats.

En sessió extraordinària, el ple debatrà avui una proposta d'aprovació inicial de modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) als àmbits de la Floresta, Valldoreix i Can Monmany. L'objectiu de l'operació, pactada entre CiU i el PSC, és retornar la legalitat als habitatges que el PGM de 1976 va deixar fora d'ordenació.

Aquesta reclamació històrica dels veïns afectats s'aconseguiria a partir d'una parcel·la de la finca de Can Monmany, a Valldoreix, que es requalificaria per reduir el sòl d'equipaments. Els terrenys alliberats servirien per compensar la zona verda que, a data d'avui, ocupen els habitatge il·legalitzats, i que es perdria després de la legalització.

Els veïns, agrupats en el Col·lectiu d'Afectats del PGM/76, han reclamat reiteradament una solució per a les seves cases. La setmana passada van intervenir al ple per demanar 'consens' a tots els grups polítics i advertir que no acceptaran 'retallades' d'última hora en la proposta de legalització.

Portaveu Col·lectiu Afectats PGM

No estem disposats a nous retards, exigim un ple el més aviat possible. Tampoc volem que s'aprofiti per rebaixar paràmetres en la proposta de legalització ni que s'eliminin algunes cases sense justificació.


D'altra banda, el ple d'avui també debatrà la proposta de creació de l'òrgan especial per a la gestió d'espais naturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.