Sant Cugat aplicarà mesures d'estalvi d'aigua i promourà l'ús de l'energia solar


  • Comparteix:

Tots els grups municipals han aprovat definitivament dues ordenances de l'àrea de medi ambient, pioneres a Catalunya. La primera promou l'ús d'energia solar en habitatges nous, mentre l'altra potenciarà l'estalvi de consum d'aigua.

Els grups de l'oposició han donat suport a la primera ordenança, que preveu que totes els nous habitatges incorporin plaques solars per escalfar l'aigua de l'edifici. Tots ells, però, han volgut anar més enllà i han demanat que l'energia solar també s'utilitzi per generar corrent elèctrica.

Segons el regidor de Medi Ambient, Jordi Ferrés, l'objectiu final és aconseguir que, en el termini de 10 anys, més d'una quarta part dels habitatges instal·lin sistemes de captació solar per a usos tèrmics:

Jordi Ferrés

És d'una extraordinària importància que les noves promocions immobiliàries incorporin captadors d'energia solar


Els tres partits de l'oposició també han instat l'Ajuntament a donar exemple en respecte al medi ambient instal·lant aquestes plaques a totes les dependències municipals.

Pel que fa a la segona de les ordenances d'aquesta àrea, entre d'altres mesures, s'impulsarà la captació d'aigües subterrànies per regar els parcs i jardins. L'ordenança també preveu plantar vegetació autòctona que no requereixi un reg intensiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.