Dos agents cívics recorren els parcs de la ciutat per informar i advertir sobre els comportaments incívics

Municipal

Publicat el 17/jul/06 per Miquel Herrada

Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància del civisme per millorar la convivència és l'objectiu del servei d'agents cívics que ha engegat l'Ajuntament. Des d'aquesta setmana i fins el mes d'octubre, dues persones recorreran la ciutat per advertir dels comportaments incívics i oferir alternatives. Els agents disposen d'un talonari d'avisos per advertir la ciutadania quan detectin actituds incíviques, però no tenen capacitat sancionadora.

Els dos agents cívics -Joaquim Gómez i Pepita Lor- ja porten una setmana recorrent els parcs i els carrers de la ciutat. Les principals actituds incíviques que persegueixen afecten a la manca de recollida de les defecacions de gossos, als aparcaments indeguts i a l'ús incorrecte dels contenidors.

Els agents cívics disposen d'un talonari d'avisos per advertir la ciutadania dels comportaments incívics i forçar un canvi d'actitud. Així ho explica el regidor de Civisme, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

No sancionen, només fan avisos. Faran una funció important de sensibilització, donant avisos cívics perquè els ciutadans recapacitin.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un dels agents cívics, Joaquim Gómez, ha explicat que la rebuda dels santcugatencs en la primera setmana de funcionament del servei ha estat molt bona.

Joaquim Gómez

La reacció és molt bona. La gent ho accepta, no ens hem trobat cap problema.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els agents cívics estan actius els dilluns, dimecres i divendres a la tarda, els dissabte matí i tarda i els diumenges al matí. L'Ajuntament mantindrà una base de dades amb els avisos que s'emetin per tenir informació sobre les principals actituds incíviques. Eventualment, les dades es podrien oferir a la Policia Local en cas que fos necessari.