CiU i ERC recolzen la moció proposada per la Comissió de la Flama per declarar Sant Joan festa nacional dels Països Catalans


  • Comparteix:

ICV-EA s'ha abstingut i PSC i PP hi ha votat en contra

ICV-EA s'ha abstingut i PSC i PP hi ha votat en contra

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció d'ICV-EA i els vots en contra del PSC i el PP, una moció en favor de declarar la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans. Per CiU i ERC es tracta de retre homenatge al passat comú d'aquesta festa que se celebra arreu dels Països Catalans i alhora enviar un missatge de germanor als altres poble de la península i d'Europa.

En nom de CiU, el regidor Jordi Puigneró, ha destacat l'especial significat de la diada de Sant Joan i de les fogueres arreu dels Països Catalans, afirmant que són un signe d'identitat d'un poble. Puigneró ha recordat els iniciadors de la Flama del Canigó i ha explicat la flama és també un missatge de germanor. En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, el republicà Eduard Pomar, que ha recalcat la presència d'aquesta festa arreu dels Països Catalans. Escoltem Jordi Puigneró i Eduard Pomar.

Jordi Puigneró/Eduard Pomar

Amb la flama retem homenatge al llegat que ens han passat i també és un missatge de pau i germanor/Amb la moció es vol reconèixer el caràcter de festa nacional un festa que ara ho és només d'una part de la nació catalana.


Des d'ICV-EA s'han abstingut adduint que no hi poden donar suport perquè aquesta moció no està prou treballada i perquè no respecta el principi de laïcitat. Així ho ha expressat el regidor Xavier Laborda.

Xavier Laborda

Iniciativa no pot donar-hi suport perquè la proposta no està prou treballada i perquè no respecte el principi de laïcitat.


De la seva banda, PSC i PP i han votat en contra. Els socialistes han apuntat que el nou Estatut aprovat fa un mes ja parla de la Senyera i el Cant dels Segadors com a símbols de Catalunya i de la festa de l'Onze de Setembre com a Diada Nacional. Per al PSC, ara el que cal fer és desenvolupar el nou text estatutari, amb especial incidència en les polítiques socials i en les persones.

En nom del PP, el regidor Alfredo Bergua, ha manifestat el seu respecte per les tradicions i la cultura popular però ha lamentat no poder donar-hi suport per la politització que, ha dit, acompanya aquesta moció que ha emmarcat dins el nou colonialisme català.

Alfredo Bergua

No podem donar-hi suport per la politització inacceptable que hi ha fruit del nou colonialisme català cap a comunitats que no volen formar part dels Països Catalans.


Des de l'equip de govern han insistit en què es tracta d'un acord clar i senzill i que sorgeix de la pròpia plataforma encarregada de portar la Flama del Canigó a Sant Cugat el dia de la revetlla de Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.