Aquest estiu s'han cremat 1.200 metres quadrats de zona forestal al municipi de Sant Cugat


  • Comparteix:

Aquest estiu s'han cremat a Sant Cugat uns 1.200 metres quadrats de zona forestal. Les dades les ha ofert l'Agrupació Municipal de Defensa Forestal. Les plujes del juliol i agost han ajudat enormement que enguany els boscos de la comarca no hagin patit els incendis d'anys anteriors.

Tot i que les dades són molt positives, el Pla de Vigilància antiindendis no acabarà fins el proper dia 16 d'octubre. Fins aleshores, està prohibit per exemple fer foc a menys de 500 metres de qualsevol zona forestal.

El cap director de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat, Manel González, ens explica quines han estat les sortides més importants que s'han fet aquest estiu:

Manel González

L'incendi més important de l'estiu es va produir a Can Trabal, on es van cremar uns 120 metres quadrats


En qualsevol cas, i com ha explicat el mateix Manel González, no hem d'oblidar que aquest estiu ha sigut del tot atípic pel que fa a les precipitacions. Cal, per tant, anar amb molta cura a l'hora de fer una evaluació de les dades d'aquest estiu. L'escoltem:

Manel González

Les pluges de l'estiu han estat molt favorables perquè ens han evitat tenir grans incendis


Pel dissabte de la setmana que ve, està previst que l'alcalde Lluís Recoder visiti l'Agrupació per conèixer de prop com ha anat la campanya d'aquest any. I sobretot, per saber quines mesures s'han de prendre i en què cal invertir perquè els resultats de l'any que ve, independentment de les precipitacions, siguin també positius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.