Nou sistema de reg intel·ligent pels pels parcs de la ciutat


  • Comparteix:

L'Ajuntament està introduint un nou pla de regadiu a les zones verdes de Guinardera, Turó de Can Mates i Pollancreda. El pla permetrà potenciar l'estalvi d'aigua al municipi mitjançant un sistema intel·ligent que calcula l'aigua necessària per regar cada parc.

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament treballa en un innovador pla de rec intel·ligent que calcula l'aigua necessària per regar els parcs de urbans. Els sistema recull dades sobre la humitat dels sòl, les necessitats de la vegetació i les condicions del microclima de la zona tractada i extreu conclusions que li permeten graduar el reg. El cap de Servei de Paisatge i Verd Urbà, Jordi Torrijos, explica com funciona el sistema un cop recopilades aquestes dades.

Jordi Torrijos

Sol, plantes i clima, totes aquestes dades s'aboquen a un ordinador que fa uns càlculs i et diu com i quan has de regar. I això genera un estalvi molt important.


A més, aquest pla intel·ligent de regadiu l'Ajuntament aplica altres mesures que permeten aprofitar al màxim els recursos naturals sense arribar a explotar-los. Torrijos ha destacat el pla de recollida d'aigües pluvials que s'està duent a terme a Can Carbassa.

Jordi Torrijos

A Can Carbassa a Mirasol, totes les aigues pluvials van a parar a un diposit soterrat. I tot això es pot aprofitar per les zones verdes de la zona.


Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament recorden a tots els santcugantencs la importància de fer un consum responsable i mesurat de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.