L'Ajuntament amplia el camp de proves contra el mosquit tigre

Municipal

Publicat el 24/ago/06 per Alex Rufi

L'Ajuntament ampliarà el camp de proves contra el mosquit tigre a Can Cabassa i a Can Trabal. A aquests barris s'hi volen aplicar diversos tractaments amb l'objectiu d'eliminar els exemplars d'aquest mosquit i les seves larves, i els resultats serviran de prova pilot per altres zones del municipi.

Les zones de Can Cabassa i de Can Trabal seran les següents en ser tractades per tal d'eradicar-hi el mosquit tigre. Can Trabal es fumigarà amb un compost químic perquè té una gran densitat d'exemplars adults mentre que Cant Cabassa rebrà un tractament biològic amb un larvicida que actua en aigües estancades i elimina les larves del mosquit. Si es comprova l'eficàcia d'aquests tractaments, començarà a aplicar-se als punts de la ciutat amb més mosquits tigre que actualment son Mira-sol i el centre urbà. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, destaca l'esforç de l'Ajuntament per enfrontar-se a aquests insectes.

Eduard Pomar

Des de l'Ajuntament utilitzem totes les eines de què disposem per combatre el mosquit tigre i aconseguir que la seva incidència en la població sigui mínima.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per combatre el mosquit tigre, l'Agencia Catalana de l'Aigua netejarà els torrents de La Guinardera, Can Llobet i La Rabassa i de les rieres de Monmany i Les Bobines. Tot i que s'ha constatat que aquest estiu hi ha hagut una menor presència d'aquest insecte i n'han disminuït el nombre de picades, l'Ajuntament recomana evitar abocaments als torrents i rieres per prevenir-ne l'expansió.

La primera zona en ser tractada químicament per combatre el mosquit tigre va ser el cementiri municipal durant el passat mes de juliol.