L'Ajuntament prova un larvicida biològic per controlar el mosquit tigre


  • Comparteix:

S'han continuat els treballs en punts com el Cementiri, Can Trabal i Can Cabassa

S'han continuat els treballs en punts com el Cementiri, Can Trabal i Can Cabassa

L'Ajuntament ha tornat a aplicar tractaments amb larvicides biològics als bassals i acumulacions d'aigua on pot proliferar el mosquit tigre. Tècnics municipals i de la Generalitat continuen fent un seguiment del grau d'efectivitat dels diferents tractaments assajats, després que les pluges d'agost hagin fet reaparèixer l'insecte.

Les pluges del mes d'agost han propiciat l'aparició de nous bassals i zones d'aigües estancades, ideals per a la proliferació del mosquit tigre.

Per aquest motiu, tècnics de l'Ajuntament han continuat els treballs per mirar d'eradicar les larves d'aquest insecte en punts com el Cementiri, Can Trabal i Can Cabassa. El tractament, que és innocu per a les persones i els animals, consisteix en larvicides per a la vegetació i larvicides biològics en els punts d'aigua.

La darrera d'aquestes actuacions s'ha dut a terme a la riera de Can Cabassa, on de moment les larves han desaparegut. Tot i això, cal continuar fent un seguiment d'aquestes actuacions per determinar el seu grau d'eficàcia. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Des de l'Ajuntament utilitzem totes les eines de què disposem per combatre el mosquit tigre i aconseguir que la seva incidència en la població sigui mínima.


D'altra banda, tècnics de l'Ajuntament han actuat també en algunes zones on s'havien produït molèsties importants per als veïns, tot i que finalment s'ha constatat que en alguns d'aquests casos les molèsties estaven provocades pel mosquit comú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.