L'Ajuntament reparteix 5.000 senyeres per donar color a l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

Les banderes es poden recollir a l'OAC i les oficines dels districtes

Les banderes es poden recollir a l'OAC i les oficines dels districtes

L'Ajuntament distribueix 5.000 senyeres per celebrar la diada de l'Onze de Setembre i omplir el màxim nombre de balcons i finestres del municipi. L'equip de govern vol que la ciutadania no oblidi el caràcter reivindicatiu de la festa i les aspiracions dels catalans com a nació. L'historiador Josep Maria Figueres farà una conferència titulada 'Les visites de Lluís Companys a Pins del Vallès' en el marc d'actes de la Diada.

La distribució de més de 5.000 senyeres per part de l'Ajuntament ha donat ja de forma simbòlica el tret de sortida als actes de l'Onze de Setembre. Els santcugatencs interessats a obtenir una bandera ja poden passar per l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) del consistori i per les seus dels districtes.

La regidora de comunicació, Marta Subirà, ha incidit en la importància de penjar les senyeres i el caràcter reivindicatiu de la Diada Nacional.

Marta Subirà

El fet de penjar les senyeres és una manera festiva i reivindicativa de reconèixer aquest dia com un dia important per la història de Catalunya. Per recordar d'on venim i on volem tornar a ser a lgun dia.


Els actes institucionals de l'Onze de Setembre començaran a les 9 del matí amb la tradicional ofrena institucional a Rafael Casanova, a la plaça que porta el seu nom. Els actes que commemoren la caiguda de Barcelona, l'11 de setembre de 1714, davant les tropes borbòniques continuaran amb el parlament de l'alcalde a la plaça de Barcelona, al punt del migdia. Aquest acte anirà acompanyat per l'actuació dels solistes de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.

El programa continuarà a la tarda, amb una ballada de sardanes amb la Principal del Llobregat al Centre Social i Sanitari de la Floresta. La cobla actuarà a les set del vespre a la plaça d'Octavià. Una hora més tard l'historiador Josep Maria Figueres farà una conferència, titulada 'Les visites de Lluís Companys a Pins del Vallès'.

Marta Subirà convida tots els santcugatencs a gaudir de la jornada.

Marta Subirà

Que la gent gaudeixi de la Diada de Catalunya però que alhora no oblidi el caràcter reivindicatiu que ens permet recordar any rera any quines són les nostres aspiracions com a poble.


Les 5.000 senyeres que es repartiran a l'OAC tenen una llargada de 100 centímetres i 80 d'amplada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.