L'Ajuntament adjudicarà 21 horts urbans a jubilats del municipi


  • Comparteix:

L'Ajuntament habilitarà 21 horts urbans perquè se'n pugin beneficiar el jubilats i les entitats santcugatenques. Els horts ocuparan un total de 3.000 metres quadrats a la falda de la masia de Can Revella, situada al Turó de Can Mates. L'adjudicació de les parcel·les es farà per sorteig, i per un termini de dos anys prorrogables fins a quatre.

La falda de la masia de Can Revella, al nou barri del Turó de Can Mates, és el lloc triat per l'Ajuntament per ubicar els 21 horts, que tenen entre 73 i 161 metres quadrats. Les parcel·les es cediran a persones jubilades majors de 65 anys o de 60 anys que estiguin prejubilades. També s'obre l'opció a adjudicar-les a entitats santcugatenques que realitzin activitats de caire pedagògic, terapèutic o social. Els beneficiaris, que es designaran per sorteig, podran gaudir dels horts durant dos anys prorrogables a quatre, sempre que en facin un bon ús.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica quins són els objectius d'aquesta iniciativa.

Lluís Recoder

Fer que els jubilats que vulguin cultivar la seva producció ho puguin fe. Recuperar com a cativitat quelcom que havia estat molt habitual a la nostra ciutat i permetre que aquests horts pugin tenir una finalitats pedagògica


Els usuaris dels horts s'hauran de constituir en una associació que controlarà el manteniment dels horts i elaborarà propostes. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, remarca que els nous horts responen a una demanda per recuperar els antics conreus i mantenir la tradició agrícola de Sant Cugat.

Eduard Pomar

Amb el pla especial de la Torre Negre es vol donar ús a uns espais d'aquesta zona per fer horts urbans i recuperar unes zones de conrreu que han existit no fa molt temps.


Per conrear els horts s'haurà de pagar una fiança de 200 euros i un cànon anual de 120 euros, a més del consum d'aigua efectuat. El termini per sol·licitar els horts es donarà a conèixer en breu a través dels mitjans de comunicació locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.