Els grups polítics consensuen el nom del futur Síndic de Greuges de Sant Cugat


  • Comparteix:

El ple municipal de gener podria nomenar el primer Síndic de Greuges de Sant Cugat. Així ho ha anunciat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha explicat que els grups polítics ja han consensuat el nom de la persona que ocuparà el càrrec. El procés ja acumula un any de retard.

El futur Síndic de Greuges de Sant Cugat serà una persona amb un perfil 'independent, sensible i de màxim consens'. Així ho va assegurar l'alcalde al setembre del 2005, quan la comissió política encarregada d'elaborar l'esborrany del reglament del Síndic va presentar el resultat del seu treball. En aquell moment, el calendari previst indicava que el nomenament es podria fer el gener d'aquest any.

Un any més tard, el nom del futur 'defensor del poble' ja s'ha consensuat entre els grups polítics municipals. Ara s'ha obert un procés de consultes amb l'EMD de Valldoreix i els consells de districte. L'alcalde espera que el nomenament es pugui fer al gener del 2007.

Lluís Recoder

Confio poder-ho portar al ple del gener. Ara estem en fase d'audiència als consells de districte i l'EMD. Al mes de gener volem fer el nomenament.


El reglament del Síndic de Greuges estableix que el càrrec tindrà una durada de 5 anys i que no podrà ser exercit per la mateixa persona durant més de dos mandats. El Síndic haurà de tenir una antiguitat mínima de cinc anys com a resident a Sant Cugat. Qui ocupi el càrrec no podrà exercir simultàniament cap càrrec o funció de caràcter polític ni estar afiliat a un partit, sindicat o associació empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.