El ple municipal discutirà dilluns l'aprovació inicial de la modificació del PGM de la Floresta


  • Comparteix:

Lluis Hosta va explicar les principals modificacions del PGM al consell de districte

Lluis Hosta va explicar les principals modificacions del PGM al consell de districte

El ple del proper dilluns discutirà l'aprovació inicial de les modificacions del Pla General Metropolità que han de permetre tirar endavant el Pla Director de La Floresta. Aquestes modificacions es van presentar ahir en un consell de districte que va estar marcat per la divergència d'opinions.

Els objectius de les modificacions del PGM són racionalitzar la xarxa viària, crear noves centralitats, crear habitatge públic i habitatge plurifamiliar general. La vessant mediambiental pren un relleu especial ja que s'aposta per implicar La Floresta amb Collserola a través de diferents recursos i s'ha disposat d'una normativa molt estricta pel que fa a la protecció del paisatge. Els temes que han quedat pendents són el dels habitatges fora d'ordenació dels quals s'intentarà incloure el màxim nombre, i el del vial de cornisa. Lluís Hosta, tècnic de l'Ajuntament, explica que de moment, s'ha de comptar com que aquesta carretera es farà.

Lluís Hosta

Tots els membres del grup de treball hem manifestat la nostra voluntat de mantenir-lo


Els partits de l'oposició s'han mostrat favorables a les línies generals del document però van apuntar alguns punts incerts com el de l'habitatge públic o la protecció de Can Busquets. De les tres associacions de veïns, dues han donat el seu suport a la proposta de l'Ajuntament i han demanat rapidesa en l'actuació. L'Associació de Veïns de La Floresta en canvi, ha mostrat el seu rebuig a les noves propostes perquè considera que l'Ajuntament ha mantingut una posició unilateral. Ho explica Oriol Rivera, membre de l'associació.

Oriol Riera

El consens ha estat majoritàriament amb els propietaris


Des de l'Ajuntament s'ha reiterat la voluntat de diàleg i s'ha recordat que aquestes propostes no són les definitives. Si el ple de dilluns duu a terme l'aprovació inicial, s'obrirà un termini d'un mes per presentar noves al·legacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.