Sant Cugat va reciclar un 25% més al 2006 que l'any anterior


  • Comparteix:

La recollida selectiva redueix més d'un 25% la brossa generada a la ciutat en el darrer any. Aquesta millora és fruit d'una actuació més global de l'Ajuntament i una major conscienciació dels santcugatencs. Tot i això, la brossa orgànica és encara l'assignatura pendent.

Les dades del 2006 posen de relleu l'augment de la recollida selectiva a la ciutat. Durant aquest període, l'Ajuntament ha posat als carrers més contenidors, ha fomentat la recollida selectiva a través de diverses campanyes i ha engegat iniciatives com les minideixalleries o el reciclatge de bolquers.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans i Serveis de la Ciutat, Cristina Paraira, ha explicat al magazín '25 graus' la disminució de rebuig generat per la ciutat.

Cristina Paraira

Hem augmentat recollida en diferents fraccions: vidre, envasos, etc. I hem disminuit la quantitat de rebuig, això vol dir que es recicla més.


La quantitat recuperada ha augmentat en totes les fracions: el reciclatge de vidre i paper han augmentat un 20% cadascun i el reciclatge d'envasos, posat en marxa ara fa un any, ha recuperat 99 tones. Això suposa que la brossa generada per Sant Cugat s'ha reduït un 27'6%.

Tot i la millora que suposen aquestes dades respecte el 2005, la recollida de brossa orgànica és encara el punt negre. En aquest sentit l'Ajuntament té previstes noves campanyes de conscienciació que es complementaran amb l'ampliació del sistema de sancions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.