Un nou producte permet localitzar les persones amb problemes de memòria


  • Comparteix:

Creu Roja Sant Cugat, en col·laboració amb l'empresa telefònica Vodafone, ofereix un nou servei als santcugatencs. Es tracta del SIMAP, un aparell que permet localitzar instantaniament les persones amb problemes cognitius o de memòria moderats o lleus.

El Servei Intel·ligent de Monitorització d'Alertes Personals (SIMAP) ofereix a la gent amb problemes de memòria o cognició la llibertat de moviments que sovint no tenen. D'altra banda, la nova iniciativa proporciona a les famílies d'aquestes persones la tranquil·litat de poder localitzar-los en cas que es perdin.

El vicepresident de Creu Roja Sant Cugat, Enric Martínez, explica la composició i el mode d'ús del SIMAP al Magazin '25 Graus' d'aquesta emissora.

Enric Martínez

Aquest sistema és un petit emissor, amb un localitzador GPS, que permet tenir localitzada a la persona en tot moment.


Enric Martínez ha explicat que de moment no hi ha cap usuari del SIMAP a Sant Cugat, perquè el producte és molt recent i encara s'està començant a publicitar. Martínez creu entre 50 i 100 santcugatencs es podrien beneficiar del servei.

Creu Roja compta amb la col·laboració de l'empresa de telefonia mòbil Vodafone en aquest projecte. Martínez explica com va néixer aquesta cooperació i la idea del SIMAP.

Enric Martínez

Neix la idea de desenvolupar una tecnologia que permeti a aquestes persones tenir una millor qualitat de vida.


A més el SIMAP permet fixar zones de risc o marcar els límits en l'àrea de mobilitat de l'usuari. Si aquest traspassa els límits establerts o va a les zones de risc, els familiars rebran un avís a l'instant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.