El consistori respon a CCOO que la llei impedeix la presència dels sindicats als tribunals de selecció


  • Comparteix:

L'equip de govern assegura que no hi pot haver representants sindicals als tribunals de selecció de personal de l'Ajuntament, ja que així ho especifica l'Estatut de la Funció Pública (EBEP). El consistori respon d'aquesta manera a CCOO, que considera que la legislació permet la presència dels sindicats als tribunals de selecció i ha presentat un recurs contra la decisió de l'Ajuntament que ho impedeix.

El sindicat considera que la decisió de l'equip de govern d'impedir que els representants sindicals estiguin presents als tribunals de selecció de personal de l'Ajuntament vulnera l'EBEP i el conveni dels funcionaris municipals.

Tot i que l'Ajuntament afirma que respecta la decisió de CCOO de presentar un recurs, interpreta de manera diferent l'EBEP i assegura que no permet la presència de representants sindicals en els tribunals de selecció.

Escoltem el regidor de Serveis Generals, Comunicació i Societat de la Informació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

L'Estatut diu que en la composició d'aquests tribunals no hi pot haver ni polítics, ni càrrecs de confiança, ni funcionaris, ni representants sindicals.


Segons el sindicat, la decisió municipal és 'il·legal' ja que una resolució de la Secretaria General de l'Administració Pública va reconèixer, al juny, que la decisió sobre la presència de representants sindicals als tribunals correspon als acords recollits als convenis col·lectius.

CCOO assegura l'equip de govern no rectifica la seva postura optarà per la mediació laboral. El consistori, per la seva banda, assegura que no canviarà d'opinió ja que només està 'respectant la llei'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.