Sant Cugat és el primer municipi de Catalunya amb un Ajuntament sense fum


  • Comparteix:

A partir d'ara no es podrà fumar a les dependències municipals, a excepció d'una zona especialment habilitada per a fer-ho. Així ho estableix el programa 'Ajuntament sense fum', una iniciativa pionera entre els consistoris de Catalunya, que té l'objectiu d'eliminar l'hàbit de fumar en aquests espais en el termini d'un any.

Ratificat pel ple municipal de maig de 2002, avui s'ha presentat la campanya 'Ajuntament sense fums' una iniciativa que vol donar exemple amb l'aplicació de la normativa vigent que prohibeix fumar en els espais de treball i d'atenció al públic de les administracions.

Emmarcada dins el programa cívic 'Sant Cugat m'estima' i amb el suport de l'institut Català d'Oncologia, el consistori engega aquest projecte que afecta 28 edificis municipals i 500 treballadors. Aquesta campanya arriba després d'una enquesta realitzada als treballadors de l'Ajuntament, on quedava palès la preocupació de romandre en ambients contaminats pel fum del tabac. Així, a partir d'ara, les dependències municipals tindran un habitacle reservat per aquest hàbit.

L'alcalde Lluís Recoder ha deixat clar que aquesta mesura no és una prohibició:

Lluís Recoder

Aquest programa no pretén que ningú deixi de fumar, només volem ordenar els espais on es pot fumar de manera que tothom pugui treballr en un espi sense fum.


L''Ajuntament sense fum' neix d'un conveni signat entre el consistori i l'Institut Català d'Oncologia. El seu president, Josep Lluís Fargas, ha demanat al consistori el seu suport per instar l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Federació Catalana de Municipis (FCM) perquè s'adhereixin a aquesta iniciativa. Fargas també ha dit que l'Ajuntament ha demostrat una gran maduresa en assumir aquest projecte:

Josep Lluís Lafarga

Valoro la valentia i esforç de l'Ajuntament a l'hora d'assumir aquest projecte.


El consistori i l'Institut Català d'Oncologia realitzaran un sistema d'avaluació continuada. Un cop passats 6 mesos es farà un informe i quan es compleixi un any de l'aplicació del projecte, es tornarà a fer una enquesta entre els treballadors. El cost del programa 'Ajuntament sense fums' és de 15 mil euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.