Sant Cugat continuarà dedicant l'1% dels pressupostos a solidaritat, tot i la crisi


Temes relacionats

Un psicòleg assessorarà els nouvinguts per tal de facilitar la seva adaptació a la ciutat ( 6/nov/08)

Sant Cugat dobla l'ajut a la comuna de la Tola Chica, a l'Equador ( 6/nov/08)

Neix la taula d'immigració de Sant Cugat ( 1/nov/08)

Sant Cugat col·labora en l'electrificació d'una biblioteca de Mali (26/set/08)

Sant Cugat es converteix en capital del poble sahrauí i reivindica els seus drets (20/jul/08)


  • Comparteix:

Susanna Pellicer ha presentat aquest dilluns les línies mestres que seguirà la seva àrea durant tres anys

Susanna Pellicer ha presentat aquest dilluns les línies mestres que seguirà la seva àrea durant tres anys

L'Ajuntament es compromet a seguir dedicant l'1% dels pressupostos municipals a projectes solidaris. Ho ha assegurat la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, durant la presentació del pla director 2009-2011, que estableix els principals objectius en matèria de solidaritat per als propers tres anys. Si bé el volum total de la inversió serà menor per la reducció dels pressupostos, Pellicer assegura que no s'han plantejat rebaixar el percentatge, com sí que han fet altres consistoris.

Per primer cop, l'Ajuntament ha elaborat un pla director per als propers tres anys, que es concretarà any rere any amb un pla d'actuació més detallat. Aquest pla director presenta com a novetats l'ampliació de les atribucions a la Xarxa Solidària de Sant Cugat, la incorporació dels Objectius del Mil·leni fixats per les Nacions Unides, i una major implicació d'altres àrees de l'Ajuntament en la redacció dels projectes.

Pel que fa al volum dels pressupostos que l'Ajuntament hi destinarà, Susanna Pellicer ha assegurat que no es plantegen reduir l'1% del total, una xifra que l'Ajuntament va establir per primer cop el 2007.

Segons Pellicer, tots els grups polítics estan d'acord en mantenir aquest 1%.

Susanna Pellicer

Hi ha consens. Alguns Ajuntaments s'han plantejat rebaixar el percentatge, però nosaltres no.



El ple municipal ha aprovat la proposta del pla per unanimitat. ERC ha volgut destacar que la iniciativa és el resultat de la seva aportació en el passat mandat, però ha criticat l'empresa que ha dut a terme pla i la falta de concreció en el document inicial sense les esmenes afegides posteriorment.

Toni Ramon

Hi havia conceptes molt genèrics i dispersos, una pèssima conceptualització. D'ara en endavant, el programa ha d'incorporar accions més concretes.



El pla director estableix com a prioritàries la zona Mediterrània, especialment el Magrib, i la zona d'Amèrica Llatina, prioritzant les àrees d'on provenen majoritàriament els emigrants que viuen a Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Los ayuntamientos no son ONGs. Los ayuntamientos no son estados. Los ayuntamientos no son la ONU. Están para resolver los problemas de los ciudadanos de STC. Si luego cada uno queremos ser solidarios, y ayudar en el 3er mundo, debe ser con el dinero de cada uno. No con el dinero de los demás. Tanto pedir más dinero del estado, para luego mandarlo fuera. Reto a los políticos poner este tema a votación directa en las elecciones municipales. Con información clara de importes, y uso alternativo a nivel local de este dinero. Creo que se llevarían una sorporesa.

Uno que paga impuestos. Enviat el 18/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.