L'oposició d'esquerra assegura que la reducció de l'IBI per a les famílies nombroses és regressiva


Temes relacionats

CIU retreu a les forces d'esquerra el seu vot negatiu a la reducció de l'IBI per a les famílies nombroses (18/feb/03)

Les famílies nombroses de Sant Cugat poden beneficiar-se d'una reducció del 25% de l'IBI (18/feb/03)


  • Comparteix:

Els partits de l'oposició han votat en contra de la modificació de les ordenances municipals, perquè consideren que els beneficis a les famílies nombroses en l'IBI tenen un caràcter regressiu i no afavoreix la redistribució de la renda. Els grups d'esquerra també han criticat la modificació de l'IAE perquè NO queda garantida la compensació que ha d'aplicar el govern central.

Sobre l'exempció de l'Impost d'Activitats Econòmiques als contribuents que facturin menys d'un milió d'euros l'any, l'oposició ha assegurat que l'Ajuntament perdrà diners. Des d'IC-V s'ha dit que aquest no és un procés d'adaptació a la nova llei, sinó de resignació a un marc legal imposat.

Des del PSC s'ha criticat l'acord dels municipis amb el govern central, i ha assegurat que per Sant Cugat, això suposarà una retallada pressupostària de 3 milions d'euros. El regidor socialista Pau Calsamiglia ha preguntat l'equip de govern per on s'escurçaran els pressupostos:

Pau Calsamiglia

Això equival al pressupost, per exemple, de la policia local


Els grups d'esquerra han puntualitzat que les ajudes a les famílies nombroses s'haurien d'aplicar a l'IRPF per garantir la seva progressivitat i perquè és el govern central -i no els ajuntaments- qui ha d'aplicar les polítiques familiars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.