L'escola Ferran i Clua tanca demà i dimarts per la caiguda de la teulada


  • Comparteix:

Els alumnes de l'escola Ferran i Clua de Valldoreix no podran anar a classe ni aquest dilluns ni dimarts a causa de la caiguda d'una part de la teulada metàl·lica del centre pel temporal. Els centres La Floresta, Pins del Vallès i escola infantil La Mimosa s'han vist afectats pel temporal, però aquest dilluns obriran les seves portes.

Els escolars del centre valldoreixenc no tindran classes aquest dilluns ni dimarts com a mesura de seguretat. La fibra de vidre, més coneguda com a uralita que ha caigut de la teulada del centre, ha estès un gas altament tòxic. Aquest dilluns a les nou del matí se celebrarà una reunió d'urgència entre l'Ajuntament, l'EMD i experts en la matèria per acordar l'ordre d'accions que s'efectuaran. Caldrà, entre d'altres mesures, contractar una empresa especialitzada perquè netegi l'aire i habiliti el centre perquè es reprengui la normalitat.

Ho explica la regidora d'Educació, Ester Salat.

Esther Salat

La uralita s'ha trencat i ha provocat que s'escampessin elements contaminants a l'aire. Una empresa especialitzada ha de fer una neteja.


Dimarts a la tarda se celebrarà una altra reunió entre l'Ajuntament, membres de l'EMD i dels Serveis Territorials del Departament d'Educació per decidir si dimecres s'obren les portes del centre.

La forta ventada també ha afectat altres centres educatius de la ciutat. El CEIP La Floresta, per exemple, s'ha quedat sense subministrament elèctric. L'Ajuntament habilitarà tres generadors perquè es pugui restablir la normalitat.

Salat explica la solució que aplicaran davant la manca d'electricitat al centre florestà.

Esther Salat

Fecsa no garanteix que hi arribi subministrament elèctric. Per tant, l'Ajuntament portarà generadors que garanteixin els mínims d'electricitat a l'edifici.


Un altre centre afectat pel temporal ha estat l'escola Pins del Vallès on la forta ventada ha arrencat plaques solars i part de la porxada i ha fet caure alguns arbres. L'escola bressol Mimosa també s'ha quedat sense subministrament elèctric. La caiguda de tanques, teules i l'esllavissada de part d'alguns murs són danys menys importants que s'intentaran reparar més endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.