Sant Cugat i els altres membres de la Declaració de Rubí demanen als ajuntaments apostar per l'energia alternativa


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder va representar Sant Cugat en la reunió que van fer ahir els integrants de la Declaració de Rubí

L'alcalde Lluís Recoder va representar Sant Cugat en la reunió que van fer ahir els integrants de la Declaració de Rubí

Els integrants de la Declaració de Rubí, a la qual està adherida l'Ajuntament de Sant Cugat, han fet un pas endavant en la seva lluita per un subministrament energètic de qualitat a Catalunya. Quan tot just s'acompleix un any de la seva constitució, la declaració ha demanat a tots els ajuntaments de Catalunya que es comprometin a aprovar ordenances de foment de l'energia solar i tèrmica.

La Declaració, reunida a Rubí, ha aprovat formalment el Decàleg de compromisos. L'objectiu d'aquest decàleg és avançar cap a una nova cultura energètica a Catalunya buscant fonts d'energia més sostenibles. Segons els integrants de la Declaració, Catalunya és una de les zones més industrialitzades de l'Estat però té un servei energètic que queda per darrera del de Madrid, Navarra o el País Basc.

Per això, el decàleg vol posar les bases per aconseguir un servei de qualitat pel ciutadà amb propostes com crear una llei de qualitat que contempli la modernització de les xarxes i garantir el seu manteniment. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, present a la reunió, ha destacat la feina feta fins ara per vetllar pels interessos dels ciutadans:

Lluís Recoder

Aquest any ha servit perquè les administracions locals es posessin d'acord per defensar els interessos dels ciutadans davant la postura de les companyies elèctriques, que ha estat un tant prepotent


El decàleg també proposa soterrar i desviar les línies elèctriques per minimitzar els impactes que produeixen les línies actuals i també lluitar per aconseguir la tributació de les empreses distribuïdores d'electricitat. A més, es demana que el traçat de les línies i la ubicació de les centrals es planifiquin amb la participació dels municipis.

Aquestes mesures suposaran una contribució important del món local en la transició cap a nous models energètics més autònoms, més democràtics i més respectuosos amb el nostre entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.