Isabel-Clara Simó i les expedicionàries d''El Cim' de TV3 participen en els actes del Dia de la Dona

La tinent d'alcalde de Serveis Generals, Mercè Conesa, i la vocal de Cultura de l'EMD, Mercè Calafell, han presentat conjuntament els actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Municipal

Publicat el 4/mar/03 per Sílvia

L'Ajuntament, grups de dones i diverses entitats celebren el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb més d'una vintena d'activitats. El consistori participa a través del Servei Dona Informació, que ha preparat una entrevista amb les expedicionàries del programa de TV3 'El cim' i una conferència de l'escriptora Isabel-Clara Simó.

La celebració del Dia de la Dona el proper 8 de març s'ha avançat una setmana a Sant Cugat amb un ampli programa d'activitats, que va començar diumenge amb una representació teatral basada en textos de Montserrat Roig. El programa d'actes ofereix propostes confeccionades pels grups de dones de la ciutat, centres cívics, entitats culturals, casals d'avis, instituts de secundària, l'EMD i l'Ajuntament.

El consistori se suma a la celebració a través de dues activitats que ha organitzat el servei Dona Informació. D'una banda, l'entrevista que la periodista de Ràdio Sant Cugat, Carme Reverte, realitzarà aquest dijous a les protagonistes de l'espai de TV3 'El cim'. En segon lloc, l'oficina municipal ha preparat una conferència, pel dia 10, de l'escriptora Isabel-Clara Simó sobre la violència de gènere. La tinent d'alcalde d'Igualtat, Mercè Conesa, ha remarcat la importància d'aquesta xerrada:

Mercè Conesa

La Isabel-Clara Simó té textos en els quals afronta de manera valenta la temàtica de la violència de gènere


Dins el programa d'actes del Dia de la Dona, l'Ajuntament ha incorporat els tallers de prevenció de violència domèstica que s'estan realitzant actualment als instituts, així com el programa de suport a les famílies monoparentals. Iniciatives que completen un programa nodrit de debats, pel·lícules, teatre, concerts i exposicions que aborden les desigualtats de gènere. La tinent d'alcalde Conesa ha recordat que aquestes propostes es fan extensives al públic masculí:

Sara Ríos

Quan en van dir que havia de baixar en vaig posar a plorar


Dissabte, Dia Internacional de la Dona Treballadora, els santcugatencs podran assistir a la inauguració d'una mostra sobre artesania, un aperitiu al Centre Cívic de Les Planes i la projecció del film, 'Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto', entre d'altres.

Aquestes activitats figuren al tríptic que, per tercer any consecutiu, ha editat l'Ajuntament, que també s'ha responsabilitzat del cartell publicitari.