Inversió d'un milió d'euros en infraestructures de telecomunicacions


  • Comparteix:

Garantir la cobertura de telefonia mòbil, ampliar la xarxa de fibra òptica i fer arribar els serveis municipals a través de la tecnologia sense fils són els objectius de l'Ajuntament per als propers tres anys. Per aconseguir-ho, s'invertirà prop d'un milió d'euros per renovar i ampliar les infraestructures de telecomunicacions de la ciutat gràcies al Fons Estatal d'Inversió Local. Aquest any comencen els treballs i la previsió és que al 2011 comencin a estar operatius els serveis.

El projecte es materialitzarà en dues actuacions: la unió a través de fibra òptica dels equipaments municipals de la ciutat i la construcció de tres noves torres de telecomunicacions. D'aquesta manera, es milloraran els serveis municipals, s'amplia la cobertura de telefonia mòbil i s'oferirà l'accés a serveis i tràmits de l'Ajuntament a través de les comunicacions sense fils.

Ho ha explicat el regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

La nova xarxa permetrà oferir més i millors serveis de l'Ajuntament i de les companyies telefòniques.


Les inversions arriben fins al milió d'euros, del qual un 20% va a càrrec de l'Ajuntament i la resta dels Fons Estatals d'Inversió Local. Les previsions és que al 2011 es posin en funcionament els nous serveis. Escoltem Puigneró.

Jordi Puigneró

Aquest any comencem les obres, al 2010 despleguem la xarxa i al 2011 oferirem serveis.



El gruix de les actuacions es faran als districtes i a Valldoreix, zones on la cobertura de telefonia és més deficient i la connexió de fibra òptica està menys estesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.