Sant Cugat recupera la Creu de Terme de Coll Fava


  • Comparteix:

Fins ara l'única Creu de Terme que hi havia a la ciutat és la situada als Jardins del Monestir

Fins ara l'única Creu de Terme que hi havia a la ciutat és la situada als Jardins del Monestir

Sant Cugat ha recuperat una de les seves creus de terme, concretament, la que correspon al barri de Coll Favà. L'Associació per la Preservació del Patrimoni Cultural de Sant Cugat ha estat la promotora d'aquesta iniciativa i qui s'ha encarregat de col·locar-la en un promontori del barri.

L'antiga Creu de Terme de Coll Favà s'ubicava al camí vell de Sabadell i va ser enderrocada l'any 1936 amb l'esclat de la guerra civil. S'ha de dir però, que la creu que s'ha recuperat no és l'original ja que només es va trobar el fust que la sostentava i que s'ha restaurat. Tomàs Grau, membre de l'entitat, explica com ha estat el procés.

Tomàs Grau

La Creu la van tirar a terra durant la guerra civil, a l'any 36


La nova creu es va col·locar a finals del mes de febrer en un lloc ben visible de Coll Favà. La data de la inauguració i benedicció del monument encara no s'ha concretat. L'emplaçament del senyal no correspon a l'original ja que es troba afectat per un projecte d'urbanització. Ho explica Tomàs Grau.

Tomàs Grau

L'emplaçament original era a l'altra banda de la via, en el camí que va a Sabadell


Les creus de termes eren senyals que es situaven a un quilòmetre del nucli de les poblacions importants. És previst que properament també es recuperi la creu del Carrer de la Creu, un cop acabin les obres d'aquesta via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.