El cens electoral es pot consultar a través del telèfon mòbil


  • Comparteix:

50.449 santcugatencs podran exercir el seu dret de vot a les eleccions municipals del 27 de maig. Per primera vegada, els qui ho desitgin podran consultar el cens a través del seu telèfon mòbil. Enguany hi haurà 6 nous col·legis on dipositar el vot.

La principal novetat és que tothom qui ho vulgui podrà saber si està censat o no i quin col·legi electoral li pertany enviant un missatge de mòbil amb la paraula 'CENS' seguida d'un espai i el seu DNI al número 5870. Tot i així, les vies tradicionals de consulta continuen sent l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, les oficines municipals descentralitzades i l'EMD de Valldoreix.

La regidora de Serveis Generals i Societat de la Informació, Marta Subirà, explica els avantages d'aquest nou mètode.

Marta Subirà

Permetem que totes les persones que estan afectades per un canvi de col·legi puguin informar-se degudament de quin col·legi els pertoca.


El període de correccions o reclamacions en el cens electoral estarà obert fins dilluns vinent.

En aquests comicis hi haurà 6 nous col·legis electorals, que s'ubicaran al CEIP L'Olivera, la Masia de Torre Blanca, el CEIP Gerbert d'Orlhac, l'Escola Bressol Cavall Fort, les piscines del Parc Central i el Gimnàs del CEIP Catalunya.

Marta Subirà explica que l'augment dels col·legis té l'objectiu d'evitar la saturació que s'havia produït en alguns centres en eleccions anteriors.

Marta Subirà

Hem pogut fer una divisió el més coherent possible perquè els col·legis estiguin a prop dels votants i aquests puguin votar.


Al col·legi electoral de Valldoreix, cada mesa disposarà de dues urnes, una de color verd per escollir el president o presidenta de la Junta de Veïns de l'EMD i una blanca per participar en els comicis municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.