L'Ajuntament unifica els colors de les façanes rehabilitades del centre històric


  • Comparteix:

El director de Procolor, Lluís Dalmau, i l'alcalde Recoder en l'acte de presentació de la Carta de Colors

El director de Procolor, Lluís Dalmau, i l'alcalde Recoder en l'acte de presentació de la Carta de Colors

L'Ajuntament ha presentat la Carta de Colors que s'aplicarà als edificis del centre històric que s'acullin al Pla de Rehabilitació de Façanes. Aquesta carta vol ser una eina d'ajuda per a la recuperació dels colors originals del nucli antic de Sant Cugat. De moment, 17 edificis particulars s'han beneficiat d'aquest pla de rehabilitació, que també afectarà la fàbrica de ceràmica Arpí.

La Carta de Colors fixa la gamma cromàtica que s'utilitzarà en el Pla de Millora i Rehabilitació de Façanes i Mitgeres, que s'emmarca dins el Pla del Centre. Aquesta mostra és fruït del Pla de Color de Sant Cugat que va elaborar l'empresa Procolor, després de signar un conveni amb l'Ajuntament.

El Pla de Rehabilitació de Façanes només es pot aplicar a obres de restauració integral que superin els 15 anys d'antiguitat. El pla preveu una subvenció del consistori del 10% del pressupost de rehabilitació, sempre i quan no sobrepassi les 100 mil pessetes, i la utilització de la Carta de Colors. El director de Procolor, Lluís Dalmau, ha destacat la importància d'aquesta carta:

Lluís Dalmau

Esperem que aquesta carta de colors serveixi per recuperar la lluminositat de les nostres façanes


De moment, 17 edificis s'han acollit al Pla d'Embelliment de Façanes, que també s'ocuparà de la fàbrica Arpí, segons el compromís que va assolir Procolor amb l'Ajuntament. L'alcalde Lluís Recoder ha dit que la ciutat ha d'oferir un paisatge més atractiu:

Lluís Recoder

Estem covençuts que allò que tenim podem fer que sigui molt més maco del que és


L'alcalde també ha recordat que la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge de la Generalitat subvenciona la meitat del cost de la remodelació de les façanes de les places Octavià i Augusta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.