El Parc del Turó de Can Mates serà el més gran de Catalunya amb 20 hectàrees d'extensió


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible ha presentat la maqueta del nou parc

El tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible ha presentat la maqueta del nou parc

Sant Cugat tindrà el parc urbà més gran de Catalunya amb la perllongació del Parc Central fins arribar a una extensió de 20 hectàrees. El parc, que es començarà a construir aquest estiu, es farà a imatge i forma de la Serra de Collserola reproduint, de manera esglaonada, la vegetació autòctona i el paisatge agrícola del Vallès.

Es pretén que aquest nou pulmó verd de la ciutat no sigui un parc convencional que agrupi zones verdes i enjardinades sinó que la voluntat és que el visitant pugui gaudir, en un mateix espai, del bosc mediterrani - amb alzines i roures-, el paisatge agrícola de la plana del Vallés, i camps i horts dedicats al cultiu.

El Parc del Turó de Can Mates connectarà amb el Parc Central a través d'una entrada vianantitzada de 30 metres que passarà soterrada a través de la carretera de Vallvidrera. A la part nord, més acostada als nuclis habitats, s'instal·laran activitats fixes com ara jocs infantils, pistes de petanca, carrils-bici i circuits de jogging, mentre que la zona més forestal podrà acollir zones de picnic. A més, al voltant s'hi construiran futurs equipaments com ara la Biblioteca Central, darrere l'estació de Mira-sol, el tercer CAP i la novena escola de primària. Amb el parc també es recupera patrimoni històric ja que la Masia de Can Rabella passa a ser de propietat municipal.

Segons ha explicat l'alcalde, la voluntat és trencar amb la idea convencional de parc i buscar un projecte 'més boscós' que sigui la imatge urbana de la Serra de Collserola:

Lluís Recoder

No ha de ser com els parcs urbans que coneixem, sinó que ha de tenir una simil·litud amb la Serra de Collserola. Ha de ser un parc salvatge, ha de permetre que la gent el pugui gaudir, però no ha de ser un parc de flor de temporada


Aquestes 20 hectàrees es regaran amb aigua reutilitzada a partir d'un sistema de reaprofitament d'aigües per al reg.

Segons ha explicat Manel Coromines, l'enginyer agrònom encarregat del projecte, la idea és dividir el parc en dues gran àrees: una, més dedicada als camps i cultius, i una segona de massa arbòria. Per Coromines, l'objectiu és reproduir la varietat de tonalitats pròpia de la plana del Vallés:

Manel Coromines

Les imatges les hem buscat no del món de la jardinaria sinó del paisatge del propi Vallès. Quan a la primavera floreixen els esbarzers, i la vegetació donen tonalitats que volem reproduir


El parc, que té un cost aproximat de 10 milions d'euros i que podria estar enllestit en un termini d'uns dos anys, tindrà una xarxa de camins i també habilitarà dos aparcaments de 200 places per estacionar-hi el vehicle i poder gaudir del paisatge a peu o bé amb bicicleta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.