La flota municipal incorpora dos vehicles 100% elèctrics

Municipal

Publicat el 11/feb/10 per Marc Sala / Marc Texidó

La brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament ha estrenat dos vehicles totalment elèctrics que serviran per reduir la contaminació en els desplaçaments urbans. L'adquisició d'aquests vehicles, aptes per circular pels carrers de vianants, s'emmarca en el pla de lluita contra el canvi climàtic. El cost dels dos vehicles suma 37.000 euros, finançats en un 75% per la Generalitat. L'Ajuntament instal·larà en els propers mesos un punt de càrrega a l'avinguda del Pla del Vinyet.

Un dels vehicles, destinat a fer petites tasques de la brigada de Parcs i Jardins, disposa de bolquet dissenyat pel transport d'eines i petites mercaderies. L'autonomia d'aquest cotxe, apte per transitar per les zones de vianants, és d'uns 60 quilòmetres i arriba a una velocitat màxima de 45 quilòmetres per hora.

El segon automòbil és una furgoneta de petites dimensions, d'ús exclusivament urbà, que pot transportar una càrrega útil de 470 quilos i està pensat pel repartiment de material entre edificis municipals. La seva autonomia arriba a 90 quilòmetres i la seva velocitat màxima és de 55 quilòmetres per hora.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat com s'han subvencionat els nous cotxes elèctrics.

Lluís Recoder

L'adquisició d'aquests vehicles ha estat subvencionada en un 75% per la Generalitat. Forma part d'una de les mesures aprovades al pla contra canvi climàtic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder ha afegit que els nous cotxes se sumen a la flota de vehicles elèctrics de què disposa l'Ajuntament, format per dues bicicletes elèctriques i un cotxe híbrid.

Aquest sistema de transport estalvia uns 135 grams de diòxid de carboni per cada quilòmetre recorregut. Per ara, aquests vehicles es carreguen al mateix pàrquing de l'Ajuntament, però en les properes setmanes s'instal·larà una nova font de càrrega pública a la plaça del Centre Cultural. Ho explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Per carregar els vehicles de moment es pot fer a l'aparcament de l'Ajuntament. En les properes setmanes tindrem un punt al Pla del Vinyet.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Fa tres mesos, l'estació de servei dels Túnels de Vallvidrera va posar en marxa el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics a la ciutat. El servei, que atorga una autonomia de 30 quilòmetres amb un temps de càrrega de mitja hora, és gratuït durant el primer any i a partir d'aleshores costarà un euro per càrrega. El projecte l'impulsa la Generalitat i l'empresa pública Tabasa, que té participació de l'Ajuntament.